Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Από… δυο χωριά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σπίρτζη να συγκρίνει τον Τσίπρα με Βελουχιώτη Λαμπράκη και Παπανδρέου!
[Παρασκήνιο]: Από… δυο χωριά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σπίρτζη να συγκρίνει τον Τσίπρα με Βελουχιώτη Λαμπράκη και Παπανδρέου!

[Παρασκήνιο]: Από… δυο χωριά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σπίρτζη να συγκρίνει τον Τσίπρα με Βελουχιώτη Λαμπράκη και Παπανδρέου!

Από την μία οι προεδρικοί, οι οποίοι θέλουν ένα προσωποπαγές κόμμα το οποίο να εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας και από την άλλη οι παραδοσιακοί που φαίνεται να εκφράζονται από τους 53+ και επιμένουν σε ένα κόμμα των συλλογικοτήτων και των οργάνων δείχνουν πως θα δώσουν μάχη στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο.

Χαρακτηριστικό των όσων εξελίσσονται στην πλατεία Κουμουνδούρου είναι άρθρο του πασοκογενούς και προεδρικού Χρήστου Σπίρτζη στα Νέα. «Κυβερνώσα Αριστερά χωρίς Αλέξη δεν υπάρχει» είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρώην υπουργός και συγκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Άρη Βελουχιώτη, τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τον Ανδρέα Παπανδρέου για να αναδείξει τον ισχυρισμό του πως όλα είναι θέμα προσώπου και ηγέτη!

Το άρθρο του Χρήστου Σπίρτζη

«Σε μια κρίσιμη εποχή για τη χώρα και τον ελληνικό λαό, η πλειοψηφική έκφραση του δημοκρατικού κόσμου, από την Αριστερά ως την αριστερή σοσιαλοδημοκρατία και τις δυνάμεις της οικολογίας, δεν αποτελεί πολιτική αναγκαιότητα του προοδευτικού κόσμου αλλά προαπαιτούμενο για τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας και για την πατριωτική αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών ζητημάτων.

Δυστυχώς για τη χώρα η συγκυρία αντιμετώπισης της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, της διεθνούς ρευστότητας και κρίσιμων εθνικών ζητημάτων συμπίπτει με τη διακυβέρνησή της από το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη. Δηλαδή με την επανασύσταση ενός σκληρού δεξιού κράτους, με απόλυτη κυριαρχία στην Ενημέρωση, με συνεχείς καταστρατηγήσεις στις δημοκρατικές διαδικασίες, με σκληρή κρατική καταστολή και αυθαιρεσία, με δογματική προσήλωση σε νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χωρίς κανένα αναπτυξιακό και παραγωγικό σχέδιο, με μεγάλες ελλείψεις και ανεπάρκειες στην εξωτερική πολιτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!