Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Ν. Ανδρουλάκης: «Οι Γερμανοί δικαστές δίνουν γροθιά στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»
[Παρασκήνιο]: Ν. Ανδρουλάκης: «Οι Γερμανοί δικαστές δίνουν γροθιά στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»

[Παρασκήνιο]: Ν. Ανδρουλάκης: «Οι Γερμανοί δικαστές δίνουν γροθιά στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη»

Ως ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη χαρακτηρίζει την πρόσφατη απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου επί του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως τονίζει με δήλωσή του, η χθεσινή απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου αποτελεί μία πολύ αρνητική εξέλιξη σε οικονομικό, θεσμικό και πολιτικό επίπεδο, είναι εκτός ευρωπαϊκής νομικής παράδοσης και επικίνδυνη, καθώς ενθαρρύνει αντιδημοκρατικές κυβερνήσεις, όπως στην Πολωνία και την Ουγγαρία, να εκδηλώνουν αντιευρωπαϊκές πολιτικές.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρει ότι «οι Γερμανοί δικαστές δίνουν γροθιά στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, σε μία περίοδο που η Ευρώπη προσπαθεί να βρει μία συνεκτική απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού και στις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες που προκαλεί», ενώ αγνόησαν την αντίθετη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. «Η λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βασίζεται στην ενιαία εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Δικαίου, χάρη στον σεβασμό των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Το Γερμανικό Δικαστήριο αποφάσισε να παραβιάσει την αρχή αυτή, προκρίνοντας τη δική του οπτική στην ερμηνεία των Ευρωπαϊκών Συνθηκών», προσθέτει.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει πως, αν και αυτή η απόφαση δεν αφορά το έκτακτο μέτρο αγοράς κρατικών ομολόγων αξίας άνω του ενός τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης λόγω κορονοϊού, το επηρεάζει σημαντικά. «Το “whatever it takes” που είχε δηλώσει τόσο ο πρώην διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, όσο και η διάδοχός του, Κριστίν Λαγκάρντ, τίθεται εν αμφιβόλω», υπογραμμίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!