Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Αναστάσιος Μπαρτζώκας στο «Π»: Στο Δημοτικό έγραψα έκθεση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
[Παρασκήνιο]: Αναστάσιος Μπαρτζώκας στο «Π»: Στο Δημοτικό έγραψα έκθεση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

[Παρασκήνιο]: Αναστάσιος Μπαρτζώκας στο «Π»: Στο Δημοτικό έγραψα έκθεση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Με αφορμή τη ΔΕΘ, συναντήσαμε τον Αναστάσιο Μπαρτζώκα, βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ, και μιλήσαμε μαζί του για τη μεγάλη γιορτή της Βόρειας Ελλάδας, ενώ μας εκμυστηρεύτηκε το παιδικό του όνειρο και την έκθεση που έγραψε στο Δημοτικό για τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή. Παράλληλα, μας περιέγραψε και την καθημερινότητά του στη Βουλή.

Η Βόρεια Ελλάδα κινείται στους ρυθμούς της ΔΕΘ. Υπάρχουν προοπτικές οικονομικής ενίσχυσης της περιοχής;

Η 85η ΔΕΘ, με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, είναι μια διοργάνωση που διαχρονικά ταυτίζεται με τη Βόρεια Ελλάδα. Ειδικά φέτος, που το ενδιαφέρον μονοπωλεί όχι μόνο η δημόσια υγεία, αλλά η επανεκκίνηση της οικονομίας και η ανάπτυξη στη μετα-Covid εποχή, η Βόρεια Ελλάδα δεν μπορεί παρά να είναι στο επίκεντρο.

Αυτό διότι είναι, αφενός, αναμφισβήτητη η συνεισφορά της Βόρειας Ελλάδας στην ελληνική οικονομία, καθώς στην ευρύτερη περιοχή παράγεται το υψηλότερο ΑΕΠ μετά την Αττική, ενώ διακρίνεται και με όρους εξωστρέφειας και εξαγωγικών επιδόσεων. Αφετέρου, η πρότερη ύφεση τραυμάτισε σοβαρά τα χρηματοοικονομικά της μεγέθη, πλήττοντας ιδίως τη μικρομεσαία επιχείρηση. Έχουμε, δηλαδή, από τη μία μεριά υψηλή δυναμική και, από την άλλη, σοβαρή οπισθοδρόμηση στη δυνατότητά της να μεγεθυνθεί με άλλα λόγια ένα χάσμα.

Αυτό το χάσμα μπορεί να γεφυρωθεί με στοχευμένες, χωρικές πολιτικές που εστιάζουν στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, ώστε να καλυφθεί το μεγάλο επενδυτικό κενό και να δημιουργηθούν πολλές και καλές δουλειές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!