Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Αμυράς: Εξετάζεται η δημιουργία νοσοκομείου άγριων ζώων στη Θεσσαλονίκη
[Παρασκήνιο]: Αμυράς: Εξετάζεται η δημιουργία νοσοκομείου άγριων ζώων στη Θεσσαλονίκη

[Παρασκήνιο]: Αμυράς: Εξετάζεται η δημιουργία νοσοκομείου άγριων ζώων στη Θεσσαλονίκη

Την προοπτική δημιουργίας ενός σύγχρονου νοσοκομείου περίθαλψης της άγριας πανίδας στον δήμο Δέλτα Θεσσαλονίκης εξέτασαν την Πέμπτη από κοινού ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και οι υπεύθυνοι του Σωματείου «Δράση για την ‘Αγρια Ζωή» κατά τη συνάντησή τους στις εγκαταστάσεις του Σωματείου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η διατήρηση της βιοποικιλότητας αποτελεί ασπίδα εναντίον της κλιματικής κρίσης. Για αυτό εμείς στο ΥΠΕΝ ήδη προχωράμε με γρήγορο ρυθμό στη δημιουργία του πρώτου νοσοκομείου άγριας ζωής στη Ραπεντώσσα του δήμου Πεντέλης, σε μια έκταση 42 στρεμμάτων με την ανακατασκευή ενός εγκαταλελειμμένου πέτρινου κτιρίου, που ανήκει στο οικείο Δασαρχείο. Τώρα εξετάζουμε την προοπτική δημιουργίας και δεύτερης νοσοκομειακής μονάδας στη Θεσσαλονίκη, ώστε να διασφαλίσουμε ότι κανένα τραυματισμένο άγριο ζώο που κινδυνεύει δε θα μείνει αβοήθητο».

Ο κ. Αμυράς ξεναγήθηκε από τον διευθυντή του Κέντρου Περίθαλψης, Σταύρο Καλπάκη και ενημερώθηκε από την κτηνίατρο Σοφία Προύσαλη και την ορνιθολόγο, Πηνελόπη Καραγιάννη για το έργο περίθαλψης που επιτελούν σε καθημερινή βάση χάρη στην ενεργό βοήθεια που προσφέρουν οι εθελοντές και η τοπικής κοινωνία του Δήμου Δέλτα.

Ο αριθμός των φιλοξενούμενων άρρωστων και τραυματισμένων άγριων πουλιών και ζώων, αγγίζει τα 240 σε καθημερινή μόνιμη βάση, με πάνω από 1.000 ζώα να έχουν μεταφερθεί στο κέντρο μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δεδομένου ότι η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας φιλοξενεί πολλούς και σημαντικούς υγροτόπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!