Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Αλέξης Χαρίτσης: Δεν θα συναινέσουμε σε λογικές εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία
[Παρασκήνιο]: Αλέξης Χαρίτσης: Δεν θα συναινέσουμε σε λογικές εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία

[Παρασκήνιο]: Αλέξης Χαρίτσης: Δεν θα συναινέσουμε σε λογικές εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία

«Δεν θα συναινέσουμε σε λογικές εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησαν την χώρα στην χρεοκοπία», αναφέρεται σε ομιλία του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση, στο THESSALONIKI HELEXPO FORUM 2021.

«O πρωθυπουργός στην ΔΕΘ παρουσίασε μια εικονική πραγματικότητα για το τι συμβαίνει στην χώρα» δήλωσε o τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο THESSALONIKI HELEXPO FORUM 2021. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι οδηγούμαστε στην αναπαραγωγή ενός μοντέλου που απέτυχε πριν λίγα χρόνια», συνέχισε ο ίδιος, κάνοντας λόγο για «αύξηση του εμπορικού ελλείματος, κάτι που δείχνει ότι διαιωνίζεται το μοντέλο μιας εισαγωγικής χώρας». «Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας δείχνουν ότι αυξήθηκαν οι εισοδηματικές ανισότητες και η υλική υστέρηση μέρους τους πληθυσμού» ενώ «τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν ότι είμαστε σε μια φάση εκτίναξης των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, στις πρώτες ύλες αλλά και του ενεργειακού κόστους». «Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη της αυτά τα καμπανάκια» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι «τα 150 εκ. που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για την ενέργεια, απλά μεταθέτουν το πρόβλημα για 3 μήνες».

«Αν κάτι έχει προκύψει από την πανδημία ως συμπέρασμα διεθνώς, είναι η ανάγκη για κρατική παρέμβαση στην οικονομία, στήριξη του κοινωνικού κράτους και μια παραγωγική βάση που δεν μπορεί να περιλαμβάνει μόνο τους λίγους» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης αντιπαραβάλλοντας ότι «η έκθεση Πισσαρίδη που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως θέσφατο, μιλάει ρητά για την μικρομεσαία επιχείρηση ως βαρίδι για την ελληνική οικονομία» και καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει «αν θέλει την βίαιη εκκαθάριση της ελληνικής οικονομίας».

«Από τα 12,8 δισ. των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης, μόνο τα 500 εκ. θα διοχετευθούν μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!