Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Άκης Σκέρτσος: Πλήρως εμβολιασμένοι σχεδόν οι μισοί Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες
[Παρασκήνιο]: Άκης Σκέρτσος: Πλήρως εμβολιασμένοι σχεδόν οι μισοί Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες

[Παρασκήνιο]: Άκης Σκέρτσος: Πλήρως εμβολιασμένοι σχεδόν οι μισοί Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες

Τους κινδύνους που επιφυλάσσει για τους ανεμβολίαστους η μετάλλαξη Δέλτα, υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ‘Ακης Σκέρτσος, με την πρόσθετη παρατήρηση ότι όποιος θέλει, μπορεί να κλείσει ραντεβού ακόμη και για την αυριανή ημέρα. Στην ίδια συνέντευξη – στο ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι 100,3» – ο Α. Σκέρτσος μίλησε με έμφαση και για τα δικαιώματα της, εμβολιασμένης, πλειοψηφίας.

Στην πρώτη ερώτηση, για τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου με τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις προηγούμενες εκλογές, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ έκανε λόγο για δύο χρόνια με «ένα πολύ πλούσιο έργο, που έχει αρχίσει να δείχνει αποτελέσματα. Αλλάζει το πρόσωπο της χώρας, αλλάζει η εικόνα της χώρας και προς τα μέσα, τους πολίτες, γίνεται αντιληπτό αυτό από το μετασχηματισμό του κράτους, βασικών υπηρεσιών που παρέχονται (…) αλλά και από την εικόνα που έχουμε στο εξωτερικό, στις ξένες αγορές, μεταξύ των εταίρων μας».

Για αυτό το τελευταίο ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή η Ελλάδα τοποθετείται και αντιμετωπίζεται ως μια μικρή μεν, υπολογίσιμη δε, και πρωτοπόρα χώρα. Κατά τη διαχείριση της πανδημίας η Ελλάδα έχει διακριθεί σε πολλά επίπεδα τόσο ως προς τα εργαλεία πολιτικής που χρησιμοποιήσαμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να ενδυναμώσουμε τους πολίτες, όσο και ως προς τις πρωτοβουλίες που αναλάβαμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο: το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για παράδειγμα, το οποίο εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός, υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εφαρμόζεται πλέον για να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις μας και να υπηρετήσουμε αυτό για το οποίο έχει φτιαχτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Παρά το μικρό της μέγεθος», επέμεινε ο Α. Σκέρτσος, «η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες μεγαλύτερες και υψηλότερες των δυνάμεών μας και αυτές ακούγονται και υιοθετούνται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!