Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Άδωνις Γεωργιάδης: Πόροι «μαμούθ» σε μια εξαετία στην ελληνική οικονομία
[Παρασκήνιο]: Άδωνις Γεωργιάδης: Πόροι «μαμούθ» σε μια εξαετία στην ελληνική οικονομία

[Παρασκήνιο]: Άδωνις Γεωργιάδης: Πόροι «μαμούθ» σε μια εξαετία στην ελληνική οικονομία

Πρωτοφανείς διαθέσιμους πόρους, που ισοδυναμούν “με σχεδόν ακόμα ένα ΑΕΠ για τη χώρα”, έχει τη δυνατότητα να απορροφήσει η Ελλάδα στην επόμενη εξαετία, αν αθροιστούν το τρέχον και το επόμενο ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και οι αγροτικές επιδοτήσεις, συνολικού ύψους περίπου 73 δισ. ευρώ και ληφθεί υπόψη “ελάχιστος πολλαπλασιαστής της τάξης του δύο ή έστω του ενάμισι”, όπως επισήμανε από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης.

“Η ανησυχία μας είναι να βρούμε τρόπο να απορροφήσουμε τα χρήματα. Η καλύτερή μας επίδοση μέχρι τώρα ήταν τα 5,5 δισ. ευρώ τον χρόνο και τώρα πρέπει να αξιοποιούμε περίπου 11 δισ. ευρώ ετησίως, δηλαδή έχουμε έναν στόχο υπερδιπλάσιο, σε σχέση με την καλύτερη μέχρι σήμερα επίδοσή μας” υπογράμμισε ο κ.Γεωργιάδης, ενώ ως προς τον στόχο για αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, με έμφαση στη βιομηχανία και τις εξαγωγές, σημείωσε ότι η μεν πρώτη κατέγραψε ήδη θεαματική άνοδο της συμμετοχής της στο παραγόμενο προϊόν της χώρας, από 9% στο πρώτο εξάμηνο του 2019 σε 26% στο πρώτο μισό του 2020, οι δε δεύτερες “άντεξαν μια χαρά” στο ίδιο διάστημα και, χάρη και στην πτώση των εισαγωγών, επετεύχθη μείωση εμπορικού ελλείμματος κατά 18,2% (χωρίς τα πετρελαιοειδή).

“Αυτό έχει προφανώς να κάνει με την αλλαγή, γενικώς, του μίγματος οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη και την επιστροφή της στην εξεύρεση πρώτων υλών και παραγόμενων αγαθών μέσα από την Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!