Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Αδ. Γεωργιάδης: Κυβερνητικός στόχος οι φορολογικές απαλλαγές ως κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση
[Παρασκήνιο]: Αδ. Γεωργιάδης: Κυβερνητικός στόχος οι φορολογικές απαλλαγές ως κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση

[Παρασκήνιο]: Αδ. Γεωργιάδης: Κυβερνητικός στόχος οι φορολογικές απαλλαγές ως κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση

Η κυβέρνηση έχει στους στόχους της φορολογικές απαλλαγές που θα λειτουργούν ως κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στο χθεσινό Webconference της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με θέμα: «Ασφαλιστικός κλάδος: η πρόκληση της επόμενης μέρας».

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι η πανδημία έχει ανατρέψει τον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, πλην όμως ζητήματα όπως η θέσπιση φορολογικών κινήτρων για ασφάλιση ακινήτων έναντι φυσικών καταστροφών και η ανάπτυξη του δεύτερου ασφαλιστικού πυλώνα θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας.

Ο πρόεδρος της ένωσης, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου εστίασε την ομιλία του στην ανάγκη υλοποίησης της κυβερνητικής δέσμευσης για θέσπιση φορολογικών κινήτρων στην ασφάλιση της κατοικίας και ζήτησε να μην αποτελέσει η πανδημία την αφορμή για να ξεχαστούν προηγούμενες υποσχέσεις προς τον κλάδο.

Φορολογικά κίνητρα στις ασφαλίσεις ζωής ζήτησαν εκτός από τον πρόεδρο της ΕΑΕΕ και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο εκπρόσωπος των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, Δημήτρης Γαβαλάκης και ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει στους στόχους της φορολογικές απαλλαγές που θα λειτουργούν ως κίνητρα για ιδιωτική ασφάλιση αλλά δεν μπορεί άμεσα να τις υλοποιήσει στο βαθμό που αυτός ο στόχος έρχεται σε αντίθεση με τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας.

Στην συζήτηση συμμετείχε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος υποστήριξε πως οι τράπεζες είναι σε θέση φέτος να δανείσουν επιπλέον 15 δισ. ευρώ αυξάνοντας την πιστωτική τους επέκταση και τονώνοντας την οικονομία. Σε ό,τι αφορά το ΑΕΠ σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα λόγο να αποκλείουμε το θετικό σενάριο που προβλέπει ύφεση της τάξεως του 4%-5% για φέτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!