Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: 25η Μαρτίου: Τι θα δούμε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
[Παρασκήνιο]: 25η Μαρτίου: Τι θα δούμε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

[Παρασκήνιο]: 25η Μαρτίου: Τι θα δούμε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στη σκιά της πανδημίας του κορωνοϊού θα γίνουν οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με την κυβέρνηση να φιλοδοξεί να αναδείξει τους υψηλούς συμβολισμούς της ημέρας τούτης με τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Ο εορτασμός θα γίνει με τη μεγαλοπρέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις, τηρώντας όμως όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Γι’ αυτό έχουν μεριμνήσει όλοι όσοι εργάστηκαν για την οργάνωση των εκδηλώσεων. Στόχος τους είναι να προβληθεί η Ελλάδα ως μια σύγχρονη και εξωστρεφής χώρα που είναι περήφανη για την Ιστορία της, διαθέτει ισχυρές συμμαχίες και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Παρουσία υψηλών προσκεκλημένων
Η παρουσία υψηλών προσκεκλημένων από τις χώρες που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα για την ανεξαρτησία (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία) με τη νίκη στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, το 1827, είναι μόνο ένα από τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστές τις εκδηλώσεις οι οποίες θα λάβουν χώρα το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη, 24 και 25 Μαρτίου.

Επίκεντρό τους θα είναι το εντυπωσιακό νέο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης και αποκορύφωμά τους θα αποτελέσει η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση η οποία θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος, την ίδια ώρα που στον ουρανό της πρωτεύουσας θα πετούν αεροπλάνα από συμμαχικές χώρες. Η υποχρεωτική απουσία του κοινού από τις εκδηλώσεις δεν θα μειώσει τον πανηγυρικό χαρακτήρα τους εκτιμούν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων και η κυβέρνηση καθώς οι εικόνες θα είναι εντυπωσιακές και θα στείλουν παντού τα μηνύματα που αναδύονται από τη σημαντική επέτειο για το ελληνικό έθνος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!