Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Παρασκήνιο]: Τα 13 «κλειδιά» στο σχέδιο των 32 δισ. ευρώ που θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης
[Παρασκήνιο]: Τα 13 «κλειδιά» στο σχέδιο των 32 δισ. ευρώ που θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης

[Παρασκήνιο]: Τα 13 «κλειδιά» στο σχέδιο των 32 δισ. ευρώ που θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης

Το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης θα κρίνει την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας και τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το iefimerida.gr, την προσεχή Δευτέρα θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και στα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε μέχρι τις 10 Απριλίου να κατατεθεί στη Βουλή.

Το σχέδιο ξεπερνά τις δύο χιλιάδες σελίδες με πλήρη κατάλογο δράσεων και έργων που θα χρηματοδοτηθούν και προβλέπει, μεταξύ άλλων, μέγιστη κρατική χρηματοδότηση 50%, τραπεζικά δάνεια 30% και ίδια κεφάλαια 20%.

Οι επενδύσεις που θα γίνουν με τους πόρους του Ταμείου θα συνοδεύονται από μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σε αύξηση της αποτελεσματικότητας των δημοσίων συστημάτων και της λειτουργίας του κράτους. Οι επενδύσεις θα συνοδεύονται από συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Μία από τις μεγαλύτερες αγωνίες του κυβερνητικού επιτελείου για την επομένη της πανδημίας είναι οι θέσεις εργασίας. Τα εργαλεία που έχουν χρησιμοποιηθεί και τα χρήματα για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων στη διάρκεια του lockdown έχουν κριθεί επιτυχημένα στη συγκράτηση της ανεργίας, ωστόσο οι «επιπλοκές» του κορωνοϊού στην οικονομία θα αποτυπωθούν μετά την άρση των περιορισμών και την δυναμική της ανάκαμψης που θα επιτευχθεί. Το Ταμείο Ανάκαμψης χαρακτηρίζεται ως το κλειδί για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και το βασικό όπλο στην μάχη για την ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!