Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Και στα δύσκολα, εμπιστευόμαστε όσους είναι πάντα ένα βήμα μπροστά
[OnMed]: Και στα δύσκολα, εμπιστευόμαστε όσους είναι πάντα ένα βήμα μπροστά

[OnMed]: Και στα δύσκολα, εμπιστευόμαστε όσους είναι πάντα ένα βήμα μπροστά

Για έναν γιατρό, που καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με ζητήματα ζωής και θανάτου, η πανδημία του νέου κορoνοϊού δεν άλλαξε την ουσία της καθημερινότητάς του.

Όπως έδινε τη μάχη για τους ασθενείς του, τη δίνει και τώρα. Άλλαξαν όμως όλα τα υπόλοιπα – χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε πόσο και πώς σε όλα τα επίπεδα. Αυτό έφερε σαφώς, τεράστιες ανακατατάξεις στην κοινωνία μας, ήταν όμως και η αφορμή για να διαπιστώσουμε ότι κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές και αξίζει να τις εμπιστευόμαστε.

Από την πρώτη στιγμή αυτής της νέας πραγματικότητας, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας αναδείχθηκαν σε πρωταγωνιστές. Οι περισσότεροι «μείναμε σπίτι» για να προφυλαχτούμε και να μείνουμε ασφαλείς, εκείνοι ρίχτηκαν στη μάχη από την αρχή. Οι περισσότεροι παρακολουθούσαμε από απόσταση όσα συνέβαιναν στην «πρώτη γραμμή», στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, εκείνοι τα ζούσαν ως καθημερινότητα. Στους δρόμους δεν κυκλοφορούσαν παρά ελάχιστοι και αυτοί, στην πλειονότητά τους, ήταν οι εργαζόμενοι στην Υγεία, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το διοικητικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Μα τι έδινε σε αυτούς τους ανθρώπους τη δύναμη να συνεχίζουν; Να μην λυγίζουν μπροστά στην απειλή, να μην κάνουν βήμα πίσω, αλλά αντίθετα να ρίχνονται στον αγώνα με ορμή, με σθένος και παρρησία; Κάθε μέρα, χωρίς αργίες, χωρίς Κυριακές, χωρίς να αισθάνονται κούραση και παραίτηση; Να είναι εκεί, καθένας στο πόστο του, χωρίς να λείψει ούτε λεπτό;

Η αίσθηση του καθήκοντος και η ελπίδα. Το καθήκον να δώσουν αυτή τη μάχη εκ μέρους όλων μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!