Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ρήξη μηνίσκου: Πώς αντιμετωπίζεται και πότε πρέπει να χειρουργείται
[OnMed]: Ρήξη μηνίσκου: Πώς αντιμετωπίζεται και πότε πρέπει να χειρουργείται

[OnMed]: Ρήξη μηνίσκου: Πώς αντιμετωπίζεται και πότε πρέπει να χειρουργείται

Η ρήξη μηνίσκου θεωρείται σήμερα από τους ειδικούς ένας «συνηθισμένος» τραυματισμός, που αναφέρεται καθημερινά.

Ο μηνίσκος βρίσκεται στο γόνατο και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ανατομικά του στοιχεία, γεγονός που σημαίνει πως η αποκατάσταση της λειτουργίας του είναι πάρα πολύ σημαντική υπόθεση.

Ο εξειδικευμένος στο γόνατο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δρ Β.Κ.Φωτόπουλος , Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κολωνίας, ασχολείται με την αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος τα τελευταία 20 χρόνια. Ο ίδιος είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (EAE-NET) από το 2004 και τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ESSKA) από το 2005. Διαθέτει πολυετή εμπειρία, έχοντας διατελέσει επικεφαλής του αρθροσκοπικού τμήματος του Νοσοκομείου St.Katharinen στην Κολωνία, ενώ έχει εργαστεί σε αναγνωρισμένα κέντρα του εξωτερικού. Τα τελευταία χρόνια με την εμπειρία του βοηθάει ασθενείς και στην Ελλάδα, καθώς συνεργάζεται με κορυφαία νοσοκομεία της χώρας μας. Ειδικεύεται στην αντιμετώπιση κακώσεων του μηνίσκου (συντηρητική και αρθροσκοπική) και διαθέτει πλούσια εμπειρία στο θέμα αυτό.

Ο Δρ Β.Κ.Φωτόπουλος μιλά στο onmed.gr για τη ρήξη μηνίσκου, αναλυτικά:

Τι είναι η ρήξη μηνίσκου και πότε μπορεί να συμβεί;

Η ρήξη μηνίσκου στο γόνατο είναι μια πολύ συχνή κάκωση. Μπορεί να συμβεί τόσο σε νέους που αθλούνται, όσο και σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, ως αποτέλεσμα μακροχρόνιας φθοράς. Ουσιαστικά, η ρήξη του μηνίσκου είναι το σχίσιμό του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!