Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ποδήλατο: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου (έρευνα)
[OnMed]: Ποδήλατο: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου (έρευνα)

[OnMed]: Ποδήλατο: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου (έρευνα)

Οι άνθρωποι που επιλέγουν να πάνε στη δουλειά τους με το ποδήλατο, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου , σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Caroline Shaw από το τμήμα δημόσιας υγείας του Πανεπιστημίου του Οταγκο στη Μελβούρνη, ανέφερε ότι όσοι πήγαιναν στη δουλειά με το ποδήλατο, είχαν 13% μειωμένο κίνδυνο θανάτου κατά τη διάρκεια της έρευνας, πιθανότατα λόγω της ευεργετικής επίδρασης της φυσικής δραστηριότητας στην υγεία.

Δεν παρατηρήθηκε αντίστοιχη μείωση στη θνησιμότητα σε όσους πήγαιναν στη δουλειά με τα πόδια ή με το λεωφορείο.

Η έρευνα ανέλυσε στοιχεία για 3,5 εκατομμύρια Νεοζηλανδούς και είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν εξετάσει τη σύνδεση του τρόπου μετάβασης στη δουλειά και της θνησιμότητας.

«Μελετήσαμε το 80% του πληθυσμού παραγωγικής ηλικίας της Νέας Ζηλανδίας για μια περίοδο άνω των 15 ετών, οπότε τα αποτελέσματα είναι πολύ αντιπροσωπευτικά» δήλωσε η Δρ. Shaw.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι την ημέρα της απογραφής στο πλαίσιο της μελέτης, πάνω από το 80% του πληθυσμού στη Νέα Ζηλανδία πήγε στη δουλειά με το αυτοκίνητο, 5% με τα πόδια και μόλις 3% με το ποδήλατο. «Υπήρχαν διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στον τρόπο μετάβασης προς την εργασία, με το 2% των γυναικών να χρησιμοποιούν ποδήλατο σε σύγκριση με το 4% των ανδρών, αλλά περισσότερες γυναίκες περπατούσαν ή έκαναν τζόκινγκ (7%), σε σύγκριση με τους άνδρες (5%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!