Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Πυρετός και δέκατα: Πότε πρέπει να πάρουμε αντιπυρετικό;
[OnMed]: Πυρετός και δέκατα: Πότε πρέπει να πάρουμε αντιπυρετικό;

[OnMed]: Πυρετός και δέκατα: Πότε πρέπει να πάρουμε αντιπυρετικό;

Πυρετός. Αποτελεί μια φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού μας σε διάφορα νοσήματα και τις ιογενείς λοιμώξεις και ουσιαστικά, μας δείχνει ότι το σώμα μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους ιούς και τα μικρόβια που έχουν εισέλθει σε αυτό.

Με λίγα λόγια, λοιπόν, ο πυρετός και τα δέκατα δεν πρέπει να μας ανησυχούν, μιας και συνιστούν ενδείξεις ότι το ανοσοποιητικό μας λειτουργεί φυσιολογικά.

Την περίοδο που διανύουμε βέβαια και με τον πυρετό και τα δέκατα να περιλαμβάνονται στη λίστα με τα πρώτα και πιο κοινά συμπτώματα της νόσου του Covid-19, το να δούμε τη θερμοκρασία του σώματός μας να ανεβαίνει πέρα από τα φυσιολογικά επίπεδα, μπορεί να μας θορυβήσει. Σε κάθε περίπτωση, αν ο πυρετός δεν είναι υψηλός, επικοινωνούμε με τον γιατρό μας, μένουμε σπίτι και αποφεύγουμε τις μετακινήσεις και τις επαφές με άλλα άτομα, τόσο για τη δική μας προστασία, όσο και των γύρω μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε, ωστόσο, για να ανακουφιστούμε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του πυρετού, όπως τα ρίγη; Οι περισσότεροι πολύ σωστά προσφεύγουμε στα αντιπυρετικά και δη, εκείνα που περιέχουν παρακεταμόλη. Πότε είναι όμως, καλό να πάρουμε το πρώτο αντιπυρετικό και τι πρέπει να προσέξουμε σε ό,τι αφορά στη δοσολογία, αλλά και τα συστατικά;

Σωστή χρήση και προσοχή στη δοσολογία

Η αλήθεια είναι πως πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι στην περίπτωση εμφάνισης πυρετού ή άλλων συμπτωμάτων που θυμίζουν εκείνα του κορονοϊού, της γρίπης ή του κοινού κρυολογήματος, καταφεύγουν στην αλόγιστη χρήση αντιπυρετικών φαρμάκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!