Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Νοσογόνος Παχυσαρκία: Τύποι επεμβάσεων για την αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά
[OnMed]: Νοσογόνος Παχυσαρκία: Τύποι επεμβάσεων για την αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά

[OnMed]: Νοσογόνος Παχυσαρκία: Τύποι επεμβάσεων για την αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η νοσογόνος παχυσαρκία είναι μία εξαιρετικά σοβαρή ασθένεια της σύγχρονης εποχής, η οποία μπορεί να έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες στην υγεία αλλά και την κοινωνική ζωή του ατόμου.

Ωστόσο, το αισιόδοξο είναι πως η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο, ώστε σήμερα να υπάρχουν πολλοί τύποι επεμβάσεων για την αντιμετώπισή της. Η επιλογή της επέμβασης γίνεται έπειτα από συζήτηση του ασθενή με τον γιατρό, ενώ τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψιν, είναι η συνοσυρότητα που παρουσιάζει η περίπτωση, καθώς και οι διατροφικές συνήθειες του ασθενή. Έπειτα, συστήνεται από τον γιατρό η καταλληλότερη επέμβαση που θα βοηθήσει τον ασθενή να πετύχει τον επιθυμητό στόχο και να χάσει το υπερβάλλον βάρος.

Οι επεμβάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμες, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, στις περιοριστικού τύπου επεμβάσεις στις οποίες αφαιρείται ένα μεγάλο τμήμα στομάχου ώστε να περιοριστεί ο όγκος του φαγητού που μπορεί να δεχθεί το στομάχι και επιπλέον, στις μεικτού τύπου επεμβάσεις, στις οποίες πέραν του περιορισμού του «λειτουργικού» στομάχου, προστίθεται και παράκαμψη τμήματος στομάχου, δωδεκαδακτύλου και ένα μεγάλο τμήμα του λεπτού εντέρου, προκαλώντας έτσι δυσαπορρόφηση.

Στην πρώτη κατηγορία, η πιο συχνά επιτελούμενη επέμβαση είναι η Επιμήκης Γαστρεκτομή ή Sleeve Gastrectomy, γνωστή και ως «μανίκι». Κατά τη διαδικασία της επέμβασης, αφαιρείται το 70% του στομάχου και μένει μόνο ένα τμήμα αυτού, δηλαδή το «μανίκι», το οποίο έχει μία χωρητικότητα περίπου 100 με 150ml.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!