Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Μητέρα με κατάθλιψη: Οι επιπτώσεις στη συμπεριφορά και την υγεία του παιδιού
[OnMed]: Μητέρα με κατάθλιψη: Οι επιπτώσεις στη συμπεριφορά και την υγεία του παιδιού

[OnMed]: Μητέρα με κατάθλιψη: Οι επιπτώσεις στη συμπεριφορά και την υγεία του παιδιού

Τα παιδιά των γυναικών με μακροχρόνια κατάθλιψη κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν προβληματική συμπεριφορά, ενώ είναι πιθανό να έχουν και προβλήματα ανάπτυξης, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η νέα μελέτη περιλάμβανε περίπου 900 μητέρες στην Αυστραλία και 978 από τα παιδιά τους. Τα επίπεδα της κατάθλιψης των μητέρων εξετάστηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Οι ερευνητές ανέλυσαν επίσης την ανάπτυξη και τη συμπεριφορά των παιδιών τους.

Μία στις πέντε γυναίκες εμφάνισαν κατάθλιψη μία φορά, ενώ το 11% βίωσαν συμπτώματα κατάθλιψης περισσότερες φορές.Η διάρκεια της κατάθλιψης μιας μητέρας είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στο παιδί της από ό,τι η εκδήλωση της ίδιας της κατάθλιψης, αναφέρουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Queensland, στην Αυστραλία.

«Για όσο μεγαλύτερο διάστημα υποφέρει η μητέρα από κατάθλιψη, τόσο χειρότερες είναι οι επιπτώσεις στο παιδί», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Katrina Moss, ερευνήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας.

«Οι μητέρες μπορεί να ανησυχούν ότι εάν έχουν κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι πολύ αργά και δεν μπορούν να κάνουν γι’ αυτό. Η μείωση όμως των καταθλιπτικών συμπτωμάτων σε οποιοδήποτε στάδιο είναι καλύτερη για τις ίδιες και τα παιδιά τους» προσθέτει.

«Όσο νωρίτερα είμαστε σε θέση να διαγνώσουμε και να θεραπεύσουμε αποτελεσματικά τη μητρική κατάθλιψη, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες καλύτερης εξέλιξης» δήλωσε η Moss.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!