Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Μεταβολικό σύνδρομο στους νέους: Γιατί είναι απειλητικό και πώς προλαμβάνεται (έρευνα)
[OnMed]: Μεταβολικό σύνδρομο στους νέους: Γιατί είναι απειλητικό και πώς προλαμβάνεται (έρευνα)

[OnMed]: Μεταβολικό σύνδρομο στους νέους: Γιατί είναι απειλητικό και πώς προλαμβάνεται (έρευνα)

Σύμφωνα με νέα μελέτη, 1 στους 5 ανθρώπους κάτω των 40 ετών, έχει μεταβολικό σύνδρομο , μια ομάδα παραγόντων, ο συνδυασμός των οποίων αυξάνει τον κίνδυνο για πολλές σοβαρές παθήσεις, όπως διαβήτη, καρδιακή νόσο και εγκεφαλικό.

Τα ποσοστά μεταβολικού συνδρόμου αυξάνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με τους μισούς ενήλικες άνω των 60 ετών να ανήκουν στους πάσχοντες.

Στις ηλικίες 20-39 ετών όμως, το ποσοστό αυξήθηκε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε διάστημα πέντε ετών, σύμφωνα με τη μελέτη.

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι μια ομάδα παραγόντων κινδύνου καρδιακής νόσου που συνυπάρχουν και περιλαμβάνουν:

- Αυξημένη περίμετρο μέσης
- Υψηλή αρτηριακή πίεση
- Μη φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου
- Υψηλά τριγλυκερίδια
- Χαμηλά επίπεδα HDL «καλής» χοληστερόλης

«Οι αυξητικές τάσεις του μεταβολικού συνδρόμου είναι πολύ ανησυχητικές. Επηρεάζει ένα τεράστιο ποσοστό του ενήλικου πληθυσμού, συγκεκριμένα το 37% των ενηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στους νεαρούς ενήλικες όμως, ο επιπολασμός ήταν σημαντικά υψηλότερος από ό,τι στην προηγούμενη μελέτη μας έως το 2012», δήλωσε ο εκ των συγγραφέων της μελέτης, Δρ Robert Wong.

Ο Wong είπε ότι η επίδραση του μεταβολικού συνδρόμου σε νεότερους ανθρώπους δεν έχει μελετηθεί επαρκώς, προκαλεί όμως ανησυχία επειδή είναι σωρευτική.

«Ενώ πολλές επιπτώσεις του μεταβολικού συνδρόμου χρειάζονται χρόνια για να αναπτυχθούν, μας ανησυχεί άμεσα η COVID-19. Τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο, συμπεριλαμβανομένων των νεότερων ανθρώπων, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρές επιπλοκές εάν μολυνθούν με τον νέο κοροναϊό», σύμφωνα με τον Wong.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!