Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Μεταβολικό σύνδρομο: Τι περιλαμβάνει η διατροφή για τη μείωση του κινδύνου (έρευνα)
[OnMed]: Μεταβολικό σύνδρομο: Τι περιλαμβάνει η διατροφή για τη μείωση του κινδύνου (έρευνα)

[OnMed]: Μεταβολικό σύνδρομο: Τι περιλαμβάνει η διατροφή για τη μείωση του κινδύνου (έρευνα)

Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες αναζητούν τρόπους για να αποτρέψουν την ανάπτυξη παραγόντων κινδύνου του μεταβολικού συνδρόμου, όπως ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η ανθυγιεινή διατροφή αποτελεί σημαντικό παράγοντα κινδύνου και για τις δύο αυτές παθήσεις, γι’ αυτό η υιοθέτηση ισορροπημένης διατροφής αποτελεί μια ελπιδοφόρα προσέγγιση.

Οι ειδικοί εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στο ρόλο των γαλακτοκομικών προϊόντων , ενώ μελέτες που έγιναν στο παρελθόν έδειξαν ότι η κατανάλωσή τους σχετίζεται με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και μειωμένο κίνδυνο διαβήτη.

Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, οι άνθρωποι που θέλουν να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης, πρέπει να συμπεριλάβουν στη διατροφή τους γαλακτοκομικά προϊόντα (π.χ. γάλα, γιαούρτι), και μάλιστα με πλήρη λιπαρά.

Η μελέτη εξέτασε δεδομένα 147.812 ανθρώπων από 21 χώρες, ηλικίας 35-70 ετών και συμπέρανε, μεταξύ άλλων, ότι η αυξημένη κατανάλωση γαλακτοκομικών με πλήρη λιπαρά σχετιζόταν με χαμηλότερα ποσοστά μεταβολικού συνδρόμου, δηλαδή μιας ποικιλίας συμπτωμάτων που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Οι ερευνητές μελέτησαν τη διατροφή των συμμετεχόντων επί ένα χρόνο, καταγράφοντας τη συχνότητα κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γάλα, γιαούρτι και τυρί, λαμβάνοντας υπόψιν αν αυτά ήταν με πλήρη ή μειωμένα λιπαρά. Έλαβαν επίσης υπόψιν παραμέτρους όπως το ιστορικό υγείας, η λήψη φαρμάκων, το μορφωτικό επίπεδο, η αρτηριακή πίεση, η περίμετρος μέσης και τα επίπεδα γλυκόζης και λιπαρών στο αίμα, που στοιχειοθετούν αν κάποιος πάσχει από μεταβολικό σύνδρομο ή διαβήτη τύπου 2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!