Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Μεταβολικό σύνδρομο & εμμηνόπαυση: Πώς θα αποτρέψετε τον κίνδυνο
[OnMed]: Μεταβολικό σύνδρομο & εμμηνόπαυση: Πώς θα αποτρέψετε τον κίνδυνο

[OnMed]: Μεταβολικό σύνδρομο & εμμηνόπαυση: Πώς θα αποτρέψετε τον κίνδυνο

Αυξημένο κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο στάδιο της περιεμμηνόπαυσης.

Η περιεμμηνόπαυση αποτελεί μία περίοδο στη ζωή των γυναικών κατά την οποία γίνονται πιο ευάλωτες σε προβλήματα υγείας.

Νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η εμμηνόπαυση αποτελεί παράγοντα κινδύνου και για την ανάπτυξη μεταβολικού συνδρόμου ή κάποιων από τυς παράγοντες που το στοιχειοθετούν, όπως η υπέρταση, η κεντρική παχυσαρκία και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου.

Η μελέτη ανέλυσε δεδομένα για πάνω από 10.000 γυναίκες ηλικίας 45-85 ετών που συμμετείχαν στη Μακροχρόνια Μελέτη της Γήρανσης του Καναδά.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ένα συσχετισμό ανάμεσα στην έναρξη της εμμηνόπαυσης και την ανάπτυξη του μεταβολικού συνδρόμου, ανάλογα με την ηλικία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα ποσοστά μεταβολικού συνδρόμου αυξάνονται με την ηλικία. Στον Καναδά φτάνουν το 38% σε γυναίκες ηλικίας 60-79 ετών. Η κατανόηση των αιτίων πρόκλησης του μεταβολικού συνδρόμου είναι σημαντική, καθώς η πάθηση αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων και καρκίνου, δύο από τις κυριότερες αιτίες θανάτου των γυναικών.

Τα καλά νέα είναι ότι οι παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής γυναικών με μεταβολικό σύνδρομο έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2 και του καρδιαγγειακού κινδύνου.

Πιθανοί τροποποιητικοί παράγοντες αυτής της σχέσης είναι η ηλικία της εμμηνόπαυσης και η ορμονοθεραπεία, αν και οι χρειάζονται επιπρόσθετες μελέτες για την καλύτερη ποσοτικοποίηση της επίδρασής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!