Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Κορονοϊός: Ο ρόλος της βιταμίνης D στην πρόληψη και την επιβίωση
[OnMed]: Κορονοϊός: Ο ρόλος της βιταμίνης D στην πρόληψη και την επιβίωση

[OnMed]: Κορονοϊός: Ο ρόλος της βιταμίνης D στην πρόληψη και την επιβίωση

Το ρόλο της βιταμίνης D στην πρόληψη και την αύξηση των πιθανοτήτων επιβίωσης των πασχόντων από COVID-19, αναδεικνύουν δύο νέες μελέτες.

Στην πρώτη μελέτη -που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Aging Clinical and Experimental Research- Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι μολύνσεις και οι θάνατοι από COVID-19 ήταν υψηλότεροι σε χώρες όπου οι άνθρωποι είχαν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, σε σύγκριση με τις χώρες της βόρειας Ευρώπης όπου τα μέσα επίπεδα βιταμίνης D ήταν υψηλότερα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι που ζουν στη νότια Ευρώπη έχουν πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα, κάτι που μειώνει τη σύνθεση της βιταμίνης D, ενώ οι άνθρωποι στις χώρες της βόρειας Ευρώπης καταναλώνουν περισσότερο μουρουνέλαιο και συμπληρώματα βιταμίνης D.

Η δεύτερη μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση medRxiv και ανέλυσε δεδομένα από 10 χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern με επικεφαλής τον Ali Daneshkhah, κατέληξαν σε παρόμοιο συμπέρασμα, ότι δηλαδή τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D συνδέονταν με αδύναμο ανοσοποιητικό.

Η γωστή και ως βιταμίνη του ήλιου ενισχύει την ανοσία και προλαμβάνει την υπερδραστήρια ανοσοαπόκριση, ανέφεραν οι ερευνητές, προσθέτοντας ότι το εύρημά τους θα μπορούσε να εξηγήσει αρκετά μυστήρια γύρω από τον ιό, συμπεριλαμβανομένου του γιατί τα παιδιά είναι απίθανο να πεθάνουν από COVID-19.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!