Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Κορονοϊός και διαταραχές ύπνου: Πώς συνδέονται
[OnMed]: Κορονοϊός και διαταραχές ύπνου: Πώς συνδέονται

[OnMed]: Κορονοϊός και διαταραχές ύπνου: Πώς συνδέονται

Η πανδημία έχει επηρεάσει κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής, ακόμα και τον ύπνο.

Όταν παρέλυσε η δημόσια ζωή, το πρώτο που παρατήρησαν οι περισσότεροι ήταν η σιωπή. Λιγότερος θόρυβος στους δρόμους από την κυκλοφορία οχημάτων, και όσοι μένουν κοντά σε αεροδρόμια, λιγότερες αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών.

Είναι όμως καλύτερος ο ύπνος όταν επικρατεί ησυχία;

Πρώτες έρευνες, καθώς και στοιχεία παρόχων για την κατανάλωση νερού και ρεύματος στη Γερμανία, έδειξαν ότι από τα μέσα Μαρτίου πολλοί κοιμόντουσαν περισσότερο. Για περίπου ένα δίμηνο, το βιολογικό ρολόι ήταν εκείνο που αποφάσιζε πόσο θα κοιμόμαστε και όχι τόσο το ξυπνητήρι, συμπεραίνουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βασιλείας.

Το 75% των ερωτηθέντων σε διαδικτυακή σφυγμομέτρηση, στην οποία συμμετείχαν ως επί το πλείστον γυναίκες, δήλωσαν ότι κοιμόντουσαν περίπου 50 λεπτά περισσότερο από ότι συνήθως. «Παρατηρήθηκαν ωστόσο και αρνητικές επιπτώσεις», λέει η επικεφαλής της έρευνας Κριστίνε Μπλούμε και προσθέτει: «Το 45% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι η ποιότητα του ύπνου ήταν χειρότερη. Εκείνοι που είχαν έγνοιες είχαν πιο ελαφρύ και πιο σύντομο ύπνο».

Αντιπροσωπευτική σφυγμομέτρηση του γερμανικού ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Forsa για λογαριασμό του ασφαλιστικού ταμείου Techniker Krankenkasse δείχνει ότι σε εποχές πανδημίας το 10% των ερωτηθέντων κοιμούνταν χειρότερα, ενώ το ποσοστό αυξάνονταν στο 25% σε όσους δήλωναν ότι οι επιπτώσεις του κορονοϊού τους προκαλούσαν άγχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!