Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων: Ένοχος για πάνω από 10 μορφές καρκίνου
[OnMed]: Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων: Ένοχος για πάνω από 10 μορφές καρκίνου

[OnMed]: Ιός ανθρωπίνων θηλωμάτων: Ένοχος για πάνω από 10 μορφές καρκίνου

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), εκτός από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας ενοχοποιείται για 10 ή και περισσότερους καρκίνους.

Ανάμεσα σ’ αυτούς είναι οι καρκίνοι, για τους οποίους ευθύνονται οι τύποι Α του HPV, για τους οποίους υπάρχει εμβόλιο, όπως οι καρκίνοι του κόλπου, του αιδοίου, του πέους, του πρωκτού, του στόματος, της γλώσσας, του ρινοφάρυγγα,του στοματοφάρυγγα, του λάρυγγα και ίσως του οισοφάγου, αλλά και οι τύποι Β, για τους οποίους δεν υπάρχει εμβόλιο και ευθύνονται για καλοήθεις αλλά και -σπάνια- για κακοήθεις αλλοιώσεις στα νύχια και στα δάχτυλα.

Η ανάγκη να εμβολιαστούν κατά του HPV όχι μόνο τα παιδιά (κορίτσια και αγόρια) αλλά και οι ενήλικες, επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια στρογγυλού τραπεζιού με θέμα «HPV, ένας ιός- δέκα καρκίνοι», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο 35ου Βορειοελλαδικού Ιατρικού Συνεδρίου.

Είναι εφικτή η εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου μήτρας;

«Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα υπάρχει η δυνατότητα εξάλειψης του καρκίνου μήτρας. Ήδη, πριν από δύο χρόνια, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έκανε έκκληση σε όλους να αναπτύξουν όποια δράση μπορούν καλύτερα για την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου μήτρας. Και το είπε αυτό γιατί, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα, έχουμε τον τρόπο και τα μέσα για να εξαλείψουμε τον καρκίνο του τραχήλου μήτρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!