Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Γιατί το σκόρδο αποτελεί μία πανίσχυρη «ασπίδα» για τον οργανισμό μας
[OnMed]: Γιατί το σκόρδο αποτελεί μία πανίσχυρη «ασπίδα» για τον οργανισμό μας

[OnMed]: Γιατί το σκόρδο αποτελεί μία πανίσχυρη «ασπίδα» για τον οργανισμό μας

Η φαρμακευτική αξία του σκόρδου είναι σήμερα απολύτως αποδεκτή από την επιστήμη.

Το σκόρδο είναι ένα φυτό που καλλιεργείται σήμερα ευρέως σε όλον τον κόσμο και ο βολβός του χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στη μαγειρική και δευτερευόντως στη φαρμακευτική. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι το σκόρδο έχει πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό, ειδικά όσον αφορά στην άμυνα του οργανισμού, αλλά και στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος. Επιπλέον, έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σκόρδο δρα κατά της εμφάνισης και της εξέλιξης ασθενειών όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

Η ευεργετική δράση του σκόρδου ήταν γνωστή στον άνθρωπο ήδη από την αρχαιότητα. Διάφορες πληροφορίες για τη χρήση του και τη δράση του αυτή εντοπίζονται σε κείμενα του Θεόφραστου και του Διοσκουρίδη, όπου αναφέρεται ως «σκόροδον» ή «σκόρδον το ήμερο». Το σκόρδο όμως ήταν γνωστό και στον πολιτισμό των αρχαίων Αιγυπτίων, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε σήμερα διαθέσιμα, το χρησιμοποιούσαν με περισσότερους από 200 τρόπους. Αντίστοιχα χρησιμοποιούσαν το σκόρδο για τις ευεργετικές του ιδιότητες τόσο οι Ιθαγενείς Αμερικανοί όσο και οι Ιάπωνες, εδώ και χιλιάδες χρόνια και είχαν αναγνωρίσει τα οφέλη του για τον άνθρωπο.

Το σκόρδο στη θωράκιση του οργανισμού

Το σκόρδο σήμερα θεωρείται ένα από τα συστατικά της φύσης που ενισχύουν τον ανθρώπινο οργανισμό απέναντι σε μια σειρά ζητημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!