Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: #ΦτουΞελευθερία από τις δεσμεύσεις της ψωρίασης: Πώς οι ασθενείς θα σταματήσουν το «κρυφτό»;
[OnMed]: #ΦτουΞελευθερία από τις δεσμεύσεις της ψωρίασης: Πώς οι ασθενείς θα σταματήσουν το «κρυφτό»;

[OnMed]: #ΦτουΞελευθερία από τις δεσμεύσεις της ψωρίασης: Πώς οι ασθενείς θα σταματήσουν το «κρυφτό»;

Είναι, δυστυχώς, κοινώς παραδεκτό πως οι ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση μπαίνουν σε μία διαδικασία να το κρύψουν από τους γύρω τους, συνειδητά ή ασυνείδητα.

Ειδικά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα με την πάθηση αυτή, το ιδιότυπο «κρυφτό» γίνεται «κανονικότητα» από την οποία αισθάνονται πως δεν μπορούν πλέον να ξεφύγουν. Το γεγονός αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις, περιπλέκει την κατάσταση και τα δεδομένα του ασθενούς, ενώ μπορεί ακόμα και να γίνει αφορμή για δυσμενείς εξελίξεις σε μια σειρά από άλλους τομείς. Μάλιστα, όσο περισσότερο εγκλωβίζονται οι ασθενείς σε αυτή την κατάσταση, τόσο απομακρύνονται από τη σωστή ενημέρωση για την ψωρίαση – που μπορεί πράγματι να αποτελέσει το έναυσμα για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση της πάθησής τους.

Τι είναι η ψωρίαση και ποιους αφορά

Αξίζει να γνωρίζουμε πως η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική – επομένως, ιατρικά, αυτό το «κρυφτό» στο οποίο υποκύπτουν οι ασθενείς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με βάση τα δεδομένα της ασθένειας, υπό αυτή την έννοια. Η ψωρίαση είναι μία χρόνια πάθηση του δέρματος που μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε άνθρωπο. Δεν σχετίζεται με το φύλο, τη φυλή ή την ηλικία και προκαλείται από υπερδιέγερση του ανοσοποιητικού, κατά την οποία τα δερματικά κύτταρα υπερ-πολλαπλασιάζονται μέσα σε λίγες μέρες, αντί για μερικές εβδομάδες που είναι το σύνηθες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!