Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [OnMed]: Διαβήτης: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο φρούτα και λαχανικά
[OnMed]: Διαβήτης: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο φρούτα και λαχανικά

[OnMed]: Διαβήτης: Πόσο μειώνουν τον κίνδυνο φρούτα και λαχανικά

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των τιμών του σακχάρου και τη διαχείριση του διαβήτη .

Η τήρηση των βασικών αρχών της δίαιτας για τον σακχαρώδη διαβήτη και η αποφυγή συχνών αποκλίσεων σε συνδυασμό με ρύθμιση του σωματικού βάρους, τακτική άσκηση και συχνό έλεγχο του σακχάρου αίματος, μπορούν να επιφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο ρόλος της σωστής διατροφής -τόσο από άποψη ποιότητας, όσο και ποσότητας- για τα άτομα με διαβήτη, είναι καθοριστικός και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των μακροχρόνιων επιπλοκών που συσχετίζονται με τη νόσο.

Δύο νέες έρευνες συγκλίνουν στη θέση ότι η κατανάλωση περισσότερων φρούτων, λαχανικών και προϊόντων ολικής άλεσης θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Στην πρώτη, οι ερευνητές εστίασαν σε 9.700 ανθρώπους που εμφάνισαν διαβήτη τύπου 2 και 13.600 που δεν εμφάνισαν την πάθηση. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από 8 ευρωπαϊκές χώρες.

Αφού έλαβαν υπόψιν τον τρόπο ζωής τους και άλλους κοινωνικούς και διατροφικούς παράγοντες κινδύνου για διαβήτη, διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη έναντι όσων δεν έτρωγαν φρούτα και λαχανικά.

Κάθε αύξηση 66 γραμμαρίων φρούτων και λαχανικών την ημέρα, συνδεόταν με 25% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, δήλωσαν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ONMED

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!