Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Με βραχιολάκι που μετρά τη θερμοκρασία οι μαθητές στα σχολεία της Κίνας

[Newsbeast]: Με βραχιολάκι που μετρά τη θερμοκρασία οι μαθητές στα σχολεία της Κίνας

Στέλνει ειδοποίηση στους δασκάλους, οι οποίοι μπορούν να ειδοποιήσουν ακόμα και την Αστυνομία

Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές στο Πεκίνο, εφοδιασμένοι με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που θα εκπεμπει μία προειδοποίηση σε περίπτωση πυρετού ή απότομης ανόδου της θερμοκρασίας του σώματος.

Τα έξυπνα βραχιόλια εμφανίζουν τη θερμοκρασία των μαθητών σε πραγματικό χρόνο. Οι γονείς και τα σχολεία τους μπορούν να παρακολουθούν τις ενδείξεις αυτές άμεσα χάρις σε μία εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, τονίζεται σε άρθρο της εφημερίδας Κινεζική Ημερησία.

Σε περίπτωση ανόδου της θερμοκρασίας – πάνω από 37,2 βαθμούς – το βραχιόλι στέλνει ειδοποίηση σε δασκάλους, οι οποίοι ενθαρρύνονται να ειδοποιούν την αστυνομία, προσθέτει η εφημερίδα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η συσκευή βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση σε πέντε περιοχές της πρωτεύουσας της Κίνας και αποτελεί το τελευταίο παράδειγμα της επιστράτευσης σε μαζική κλίμακα των καινοτόμων τεχνολογιών από τον ασιατικό γίγαντα, στην προσπάθεια να ελέγξει έναν ιό.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο κορονοϊός έχει προσβάλει περίπου 83.000 άτομα, με συνέπεια 4.633 θανάτους στη χώρα.

Η Κίνα , ως η πρώτη χώρα που επλήγη από τον νέο κορονοϊό, έκλεισε όλα τα σχολεία της τον Ιανουάριο και τα μαθήματα παραδίδονταν διαδικτυακά.

Στο Πεκίνο έχει επιτραπεί μέχρι στιγμής μόνο η επιστροφή των μαθητών λυκείου, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια.

Τον Μάρτιο οι αραιοκατοικημένες επαρχίες Τσινγκάι (βορειοδυτικά) και Γκιζχού βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά αντίστοιχα, ήταν οι πρώτες που είχαν αποφασίσει και οργανώσει σταδιακά την επιστροφή των μαθητών στα θρανία τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!