Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Η Volkswagen αναβάλλει εκ νέου την απόφαση για το εργοστάσιο στην Τουρκία
[Newsbeast]: Η Volkswagen αναβάλλει εκ νέου την απόφαση για το εργοστάσιο στην Τουρκία

[Newsbeast]: Η Volkswagen αναβάλλει εκ νέου την απόφαση για το εργοστάσιο στην Τουρκία

Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδίαζε επένδυση ενός δισ. για παραγωγή 300.000 οχημάτων ετησίως

Για ακόμα μία φορά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανέβαλε την απόφασή της σχετικά με τη δημιουργία εργοστασίου στην Τουρκία, επένδυση που έχει «παγώσει» από το φθινόπωρο, λόγω της τουρκικής εισβολής στην Συρία.

«Έχουμε ακόμη χρόνο και θα μπορούσαμε να αποφασίσουμε έως τα μέσα του έτους» δήλωσε στέλεχος της εταιρίας στην γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, διευκρινίζοντας ότι το Εποπτικό Συμβούλιο το οποίο θα συνεδριάσει στο τέλος του μήνα και επρόκειτο αρχικά να αποφασίσει, δεν θα έχει το ζήτημα στην ημερήσια διάταξή του.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο επικεφαλής της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα LinkedIn, είχε διαβεβαιώσει ότι η εταιρία του δεν εμπλέκεται σε πολιτικά ζητήματα, ταυτόχρονα ωστόσο είχε τονίσει ότι συμμερίζεται την εκτίμηση της γερμανικής κυβέρνησης και της ΕΕ για την τουρκική επίθεση στην Συρία . «Όσο σκοτώνονται άνθρωποι, δεν θα βάλουμε θεμέλια δίπλα στο πεδίο της μάχης» είχε γράψει χαρακτηριστικά ο κ. Ντις, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ. Αργότερα, η εταιρία πάντως διευκρίνισε ότι δεν θα αναζητούσε άλλη χώρα για τη συγκεκριμένη επένδυση.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, το εργοστάσιο που θα κατασκευαζόταν ως το τέλος του έτους στην Σμύρνη θα απαιτούσε επένδυση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και θα απασχολούσε περί τους 4.000 εργαζόμενους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!