Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Τι πραγματικά κάνει το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν που οι ΗΠΑ κατηγορούν ως πηγή του κορονοϊού

[Newsbeast]: Τι πραγματικά κάνει το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν που οι ΗΠΑ κατηγορούν ως πηγή του κορονοϊού

Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι από εκεί ξεκίνησε ο ιός – Ούτε για το αντίθετο

Στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον βρίσκεται εδώ και λίγες εβδομάδες το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, στην Κίνα, που κατηγορείται ότι ευθύνεται για την πανδημία του νέου κορονοϊού .

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πομπέο διαβεβαίωσε πριν από λίγες ημέρες ότι υπάρχουν «τεράστια στοιχεία» που δείχνουν ότι ο ιός διέφυγε από ένα εργαστήριο στην πόλη Ουχάν, στην κεντρική Κίνα, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο τέλος του Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του Πεκίνου.

Η κινεζική τηλεόραση χαρακτήρισε «παράλογες» τις αιτιάσεις, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε λόγο για υποθέσεις χωρίς αποδείξεις.

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα στην πλειονότητά της θεωρεί ότι ο κορονοϊός Sars-Cov-2 μεταφέρθηκε στον άνθρωπο μέσω ενός ζώου. Και οι κινεζικές αρχές έσπευσαν να προβάλουν ως πηγή της επιδημίας την αγορά της Ουχάν, όπου πωλούνται άγρια ζώα.

Τι κάνουν οι ερευνητές;

Μελετούν τις ιογενείς νόσους. Πιο πρόσφατα, τον Φεβρουάριο , οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ιολογίας δημοσίευσαν σε επιστημονική επιθεώρηση μελέτη με το συμπέρασμα ότι το γονιδίωμα του νέου κορονοϊού είναι κατά 80% αντίστοιχο με εκείνου του ιού του SARS, από το οποίο προήλθε η επιδημία του 2003-2004, και κατά 96% με έναν κορονοϊό που απαντάται στις νυχτερίδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!