Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: ΠΟΥ για κορονοϊό: Ανησυχία για τα κρούσματα εκτός Κίνας «χωρίς σαφή επιδημιολογική σχέση»
[Newsbeast]: ΠΟΥ για κορονοϊό: Ανησυχία για τα κρούσματα εκτός Κίνας «χωρίς σαφή επιδημιολογική σχέση»

[Newsbeast]: ΠΟΥ για κορονοϊό: Ανησυχία για τα κρούσματα εκτός Κίνας «χωρίς σαφή επιδημιολογική σχέση»

«Η επιδημία μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε κατεύθυνση» είπε ο γενικός διευθυντής του οργανισμού

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξέφρασε την Παρασκευή την ανησυχία του για τα κρούσματα του νέου κορονοϊού εκτός Κίνας «χωρίς σαφή επιδημιολογική σχέση» καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει γρήγορα δράση, κυρίως όσον αφορά τη χρηματοδότηση.

«Παρότι ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων εκτός της Κίνας παραμένει σχετικά μικρός, εμείς ανησυχούμε για τον αριθμό των κρουσμάτων χωρίς σαφή επιδημιολογική σχέση, όπως το ιστορικό του ταξιδιού ή οι επαφές με ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Την ώρα που μιλάμε, είμαστε ακόμη σε μια φάση όπου είναι δυνατόν να περιορίσουμε την επιδημία αλλά με ένα παράθυρο ευκαιρίας που αρχίζει να κλείνει», καθώς τα κρούσματα εκτός της Κίνας συνεχίζουν να αυξάνονται.

«Δεν πρέπει να κοιτάξουμε πίσω και να λυπηθούμε που δεν μπορέσαμε να επωφεληθούμε από την ευκαιρία που μας προσφέρεται», επέμεινε υπογραμμίζοντας τη σημασία να ληφθούν «κατάλληλα» μέτρα.

«Πρέπει να δράσουμε γρήγορα»

Όταν ρωτήθηκε εάν η επιδημία βρίσκεται σε σημείο καμπής μετά τα νέα κρούσματα και τους θανάτους από τον Covid-19 που αναφέρθηκαν στο Ιράν και στον Λίβανο, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ είπε ότι συνεχίζει να πιστεύει ότι ο ιός μπορεί να περιοριστεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!