Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ποντικονήσι, το αγαπημένο μέρος της πριγκίπισσας Σίσσυ

[Newsbeast]: Ποντικονήσι, το αγαπημένο μέρος της πριγκίπισσας Σίσσυ

Με την Παναγία Βλαχερνών αποτελούν τα δημοφιλή αξιοθέατα της Κέρκυρας – Δείτε τις φωτογραφίες

«Κέρκυρα, Κέρκυρα με το Ποντικονήσι» λέει το γνωστό τραγούδι. Και πράγματι είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού, μαζί με το διπλανό εκκλησάκι της Παναγίας Βλαχερνών.

Το Ποντικονήσι , η μικρή βραχονησίδα της Κέρκυρας με τη μεγάλη ιστορία, είναι αγαπημένο των επισκεπτών του νησιού, αλλά υπήρξε αγαπημένο και της θλιμμένης πριγκίπισσας Σίσσυ, η οποία λέγεται πως το επισκεπτόταν κάθε Κυριακή για να προσευχηθεί. Τα σκαλοπάτια μάλιστα για να φτάσει στο παρεκκλήσι, που είναι χτισμένο σε βράχο, τα κάνανε οι δικοί της εργάτες».

Το νησί είναι κατάφυτο από ψηλά κυπαρίσσια. Το βυζαντινό παρεκκλήσι του Παντοκράτωρα, που είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, κτίστηκε το 1535. Ακόμη και σήμερα στο παρεκκλήσι φυλάσσονται αναμνηστικές πλάκες, από τις συχνές επισκέψεις της αυτοκράτειρας Ελισάβετ της Αυστρίας και του αρχιδούκα Ροδόλφου.

Για το Ποντικονήσι υπάρχουν και πολλές εκδοχές για την προέλευση του ονόματός του. Ο θρύλος θέλει τον Ποσειδώνα να οργίζεται μόλις αντίκρισε το καράβι που χάρισαν οι Φαίακες στον Οδυσσέα για να γυρίσει στην Ιθάκη. Έτσι, γεμάτος θυμό, το ακούμπησε με την τρίαινά του και με τις θεϊκές δυνάμεις του το μετέτρεψε σε βράχο. Άλλη μία εκδοχή θέλει το όνομα του να προέρχεται από το σχήμα του, καθώς κοιτώντας το από ψηλά μοιάζει με μικρό ζωάκι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!