Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Τα ονόματα που παίζουν για τον ΣΥΡΙΖΑ και η «έκπληξη»
[Newsbeast]: Τα ονόματα που παίζουν για τον ΣΥΡΙΖΑ και η «έκπληξη»

[Newsbeast]: Τα ονόματα που παίζουν για τον ΣΥΡΙΖΑ και η «έκπληξη»

Μέσα στις επόμενες ημέρες κλειδώνουν τα «βαφτίσια»

Όσο παραμένει σε εκκρεμότητα το θέμα του ονόματος στον ΣΥΡΙΖΑ τα συνθετικά του πάνε κι έρχονται τις τελευταίες ώρες.

Την τελική πρόταση για τα… βαφτίσια πάντως θα την καταθέσει η Κεντρική Επιτροπή ανασυγκρότησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο. Μέχρι τότε οι διαρροές είναι ουκ ολίγες αναφορικά με τον συνοδευτικό όρο, χωρίς όμως κανένας απ’ αυτούς να έχει «κλειδώσει».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χθες κάποια στελέχη έσπευσαν να δηλώσουν πως το πλήρες όνομα θα είναι «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Ενότητα», ενώ μόλις προχθές γινόταν λόγος για το «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία». Ναι μεν τα δύο αυτά ονόματα είναι και τα επικρατέστερα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα επιλεγεί μετά βεβαιότητας και κάποιο εξ αυτών.

Στο τραπέζι έχουν πέσει επίσης τα «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συσπείρωση» και «ΣΥΡΙΖΑ – Πράσινη Συμμαχία» αλλά τα δύο τελευταία απορρίπτονται από την εσωκομματική ομάδα των «53» που θεωρούν ότι ενδεχομένως αυτό το «Πράσινο» που πάει να μπει μπορεί να παραπέμπει και στο πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν θα το ήθελαν.

Ο τέως υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την περασμένη εβδομάδα ότι το ζήτημα του ονόματος δεν είναι το μείζον, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν του αρέσει ιδιαίτερα το «Συμμαχία» και ότι θα προτιμούσε τη λέξη «Συσπείρωση» και με έναν τρόπο αναφορά στο πράσινο της Οικολογίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!