Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Ολοκληρώθηκε η 3η ημέρα κατάθεσης της Ξένης Δημητρίου

[Newsbeast]: Ολοκληρώθηκε η 3η ημέρα κατάθεσης της Ξένης Δημητρίου

Τι είπε η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην προανακριτική- Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Ο «Ρασπούτιν», οι καταγγελίες του αντιεισαγγελέα Ι. Αγγελή, οι προστατευόμενοι μάρτυρες, οι πιέσεις στην Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν και στη σημερινή κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Τελικώς γνώριζαν ή δεν γνώριζαν, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και η προηγούμενη κυβέρνηση τις καταγγελίες για ύπαρξη «Ρασπούτιν», με ισχυρή επιρροή στους εισαγγελείς; Σύμφωνα με τη ΝΔ, για πρώτη φορά σήμερα η Ξένη Δημητρίου κατέθεσε στην προκαταρκτική επιτροπή ότι την είχε ενημερώσει ο Ι. Αγγελής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, όπως είχε ενημερώσει και τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου. «Η ΝΔ αλλοιώνει την κατάθεση της κ. Δημητρίου, όπως παραποίησε και τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε ότι η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μίλησε για κλίμα τρομοκρατίας κατά όσων συμβάλλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας για το σκάνδαλο Novartis.

ΝΔ: Ήξεραν για τον «Ρασπούτιν»

Η Ξένη Δημητρίου, η οποία κατέθεσε για 3η ημέρα ενώπιον της Επιτροπής, έχει χαρακτηρίσει «απολύτως ψευδές» ότι ο Ιωάννης Αγγελής έμαθε από εκείνη για τον «Ρασπούτιν» στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Μετά τη πέρας της σημερινής της κατάθεσης, όμως, κύκλοι της ΝΔ ανέφεραν ότι η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για πρώτη φορά, κατέθεσε ότι ο κ. Αγγελής της «εκμυστηρεύτηκε», όταν έδωσε την παραίτησή του από επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ήταν πίσω από την στοχοποίησή του και πίσω από την υπόθεση Novartis.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!