Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Όλες οι ανακοινώσεις για δώρο Πάσχα 2020, δόσεις σε τράπεζες, επίδομα των 800 ευρώ
[Newsbeast]: Όλες οι ανακοινώσεις για δώρο Πάσχα 2020, δόσεις σε τράπεζες, επίδομα των 800 ευρώ

[Newsbeast]: Όλες οι ανακοινώσεις για δώρο Πάσχα 2020, δόσεις σε τράπεζες, επίδομα των 800 ευρώ

Κανονικά αλλά μεταγενέστερα θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα, τρίμηνη αναστολή των χρεών για τους δανειολήπτες που πλήττονται – Όσα είπαν Σταϊκούρας, Γεωργιάδης και Βρούτσης

Μεταγενέστερα χωρίς κυρώσεις αλλά στο σύνολό του θα καταβληθεί το δώρο του Πάσχα 2020, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, παρουσιάζοντας την τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων που πλήττονται από την εξάπλωση του κορονοϊού .

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε τα παρακάτω:

1. Οι τράπεζες και οι διαχειριστές δανείων αποφάσισαν να στηρίξουν εκτός από τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα με διευκολύνσεις στην πληρωμή δόσεων των ενήμερων δανείων τους.

Εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που λαμβάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, θα έχουν τη δυνατότητα αναστολής δόσεων για διάστημα τριών μηνών. Καλύπτουμε με αναστολές όλο το ιδιωτικό χρέος σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες , τόνισε.

2. Στηρίζουμε 1,4 εκατ εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες επεκτείνοντας την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ, η οποία είναι και ακατάσχετη.

Δικαιούχοι είναι όσοι εργαζόμενοι ανεστάλη η σύμβαση εργασίας τους, ισχύει και για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες.

Για όλο αυτό το εργατικό δυναμικό της χώρας καλύπτουμε και όλη την ασφαλιστική δαπάνη, κρατώντας ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των δικαιούχων. Το κόστος για τον Απρίλιο ξεπερνά τα 2 δισ.

Στη δημοσιότητα θα δοθεί σήμερα η λίστα των ΚΑΔ, δηλαδή των εταιρειών που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!