Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Το Νεπάλ απαγόρευσε τη συγκομιδή του «Βιάγκρα των Ιμαλαΐων» λόγω κορονοϊού

[Newsbeast]: Το Νεπάλ απαγόρευσε τη συγκομιδή του «Βιάγκρα των Ιμαλαΐων» λόγω κορονοϊού

O «μύκητας κάμπια» πωλείται πιο ακριβά από τον χρυσό στην Κίνα

Το κερδοφόρο ετήσιο ταξίδι σε μεγάλο υψόμετρο για τη συγκομιδή του «μύκητα κάμπια», του «Βιάγκρα των Ιμαλαΐων » όπως αποκαλείται, που πωλείται πιο ακριβά και από τον χρυσό στην Κίνα, θα απαγορευτεί φέτος στο Νεπάλ λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Από τη θιβετιανή του ονομασία, Yarchagumba, (φυτό το καλοκαίρι, έντομο το χειμώνα) ο μύκητας δεν βρίσκεται πάρα μόνο για μερικές εβδομάδες την άνοιξη, σε υψόμετρο άνω των 3.500 μέτρων, τη στιγμή που το παράσιτο αναπτύσσεται έξω από το σώμα της κάμπιας την οποία αποίκησε και σκότωσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ η συγκομιδή του Ophiocordyceps sinensis είναι πολύ προσοδοφόρα και κάθε άνοιξη, σπίτια και σχολεία αδειάζουν και χιλιάδες χωρικοί κατακλύζουν τα βουνά, παρά την επικίνδυνη διαδρομή.

Λόγω των περιορισμών που επέβαλε το Νεπάλ για την καταπολέμηση της νέας πανδημίας κορονοϊού , πολλές περιοχές απαγόρευσαν το μάζεμα του «μύκητα κάμπια»

«Ζητήθηκε να μην εκδοθούν άδειες για τη συλλογή του Yarchagumba φέτος», δήλωσε ο Ουμές Πάντεϊ, επικεφαλής της περιοχής Μπατζάνγκ στο δυτικό Νεπάλ.

Πολλές οικογένειες στα Ιμαλάια εξαρτώνται οικονομικά από τη συλλογή και την πώλησή του, ορισμένοι αντλούν το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου εισοδήματός τους από αυτές τις λίγες εβδομάδες της συλλογής του, που αρχίζουν γενικά γύρω στα μέσα Απριλίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!