Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της στο προσφυγικό, να το κάνουν κι άλλοι

[Newsbeast]: Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της στο προσφυγικό, να το κάνουν κι άλλοι

Τι είπε ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με τα Δυτικά Βαλκάνια

Την ανάγκη να κρατηθεί ζωντανή η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, με αναφορά στη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από την Ευρώπη να κάνει το χρέος της για τη διαχείριση του Προσφυγικού.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά στη Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης, στην οποία είχε καταλήξει η Σύνοδος ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη το 2003, για να θυμίσει ότι η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων ξεκίνησε από την Ελλάδα, η οποία και την στηρίζει.

Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το κείμενο της Θεσσαλονίκης είναι επίκαιρο 17 χρόνια μετά», προσθέτοντας πως «αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ελλάδας η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων».

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είπε, «οι σχέσεις καλής γειτονίας αποτελούν μονόδρομο για την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναγνώρισε την πρόοδο που έχει σημειώσει η Αλβανία . Τόνισε, ωστόσο, ότι αυτή δεν είναι αρκετή και ότι αναμένει από την αλβανική κυβέρνηση κινήσεις για την προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!