Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Μεγάλος μπελάς οι ακρίδες στις χώρες της Αφρικής
[Newsbeast]: Μεγάλος μπελάς οι ακρίδες στις χώρες της Αφρικής

[Newsbeast]: Μεγάλος μπελάς οι ακρίδες στις χώρες της Αφρικής

Μετά την Κένυα, τη Σομαλία, την Ερυθραία και το Τζιμπουτί σειρά έχει το Νότιο Σουδάν

Τα σμήνη ακρίδων που έχουν καταστρέψει τις σοδειές και την πανίδα στην ανατολική Αφρική έφτασαν στο Νότιο Σουδάν , ανακοίνωσαν χθες Τρίτη (18.02) ο Νοτιοσουδανός υπουργός Γεωργίας και η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας (FAO).

Αρκετά εκατομμύρια Νοτιοσουδανοί ήδη υποφέρουν από τη διατροφική ανασφάλεια, ενώ ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει ότι η ανατολική Αφρική θα αντιμετωπίσει μεγάλη διατροφική κρίση, αν δεν περιοριστεί το φαινόμενο.

Η Κένυα, η Σομαλία, η Ερυθραία και το Τζιμπουτί αντιμετωπίζουν τη χειρότερη κρίση με σμήνη ακρίδων εδώ και δεκαετίες, με τα έντομα να έχουν φτάσει ως την Τανζανία, την Ουγκάντα και τώρα το Νότιο Σουδάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Νότιου Σουδάν στην FAO Μεσάκ Μάλο, περίπου 2.000 ακρίδες έχουν ήδη εντοπιστεί στη χώρα. Ο Μάλο πρόσθεσε ότι οι ακρίδες αυτές είναι ενήλικες και αναζητούν περιοχές για να αφήσουν τα αβγά τους και να αποτελέσουν τη βάση τους.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ομάδες σκοπεύουν να σημαδέψουν τα σημεία όπου οι ακρίδες θα αφήσουν τα αβγά τους και θα επιστρέψουν σε 14 ημέρες για να σκοτώσουν τα μικρά. Κάθε τρεις μήνες που αναπαράγονται οι ακρίδες μπορούν να παράξουν 20 νέες ακρίδες, αυξάνοντας ραγδαία τον αριθμό των εντόμων που απειλούν τις σοδειές στην ανατολική Αφρική μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!