Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Τα κτίρια που θα αλλάξουν τη μορφή του πλανήτη το 2020
[Newsbeast]: Τα κτίρια που θα αλλάξουν τη μορφή του πλανήτη το 2020

[Newsbeast]: Τα κτίρια που θα αλλάξουν τη μορφή του πλανήτη το 2020

Θεόρατοι ουρανοξύστες, φιλόδοξες κατασκευές και οι πλέον αναμενόμενες αρχιτεκτονικές αφίξεις της νέας χρονιάς

Έναν αιώνα πριν, μεγάλη αρχιτεκτονική σήμαινε απλά-απλά να δαμάσεις τους αιθέρες με κολοσσιαία κτίρια που άγγιζαν τους θεούς.

Έτσι κάπως κατασκευάστηκε το Empire State Building .

Σήμερα, την ώρα που οι ουρανοί συνεχίζουν να είναι το όριο της ανθρώπινης φιλοδοξίας, η αρχιτεκτονική έχει αλλάξει στόχους, αγκαλιάζοντας ολόψυχα την οικολογία και όσα αυτή επιβάλλει σε όρους βιώσιμου σχεδιασμού.

Όχι ότι φυσικά λείπει η οπτική μαγεία, κάθε άλλο! Εντυπωσιακά κτίρια χτίζονται πυρετωδώς την ώρα που μιλάμε, κάποια μάλιστα εδώ και σειρά ετών, και είναι έτοιμα να ανοίξουν τις μεγαλειώδεις πύλες τους κατά τη χρονιά που διανύουμε.

Κι όλα αυτά την ώρα που ένας ακήρυχτος πόλεμος μαίνεται στο κατασκευαστικό περιθώριο, αυτός για το ψηλότερο κτίριο του κόσμου.

Πολλοί είναι οι μνηστήρες που φιλοδοξούν να κλέψουν φέτος τον ιδιαιτέρως τιμητικό τίτλο του Burj Khalifa στο Ντουμπάι και μένει απλώς να δούμε αν θα τον ξεπεράσουν μέσα στη χρονιά.

Γιατί μια σειρά από ουρανοξύστες στην Κίνα και τη Μέση Ανατολή, αλλά και στο Καζακστάν, την Πολωνία και τη Μαλαισία, ανεβαίνουν γοργά τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές…

«Ιμαλάια» – Ναντσίνγκ, Κίνα

Ένα τεράστιο συγκρότημα μεικτής χρήσης 560.000 τ.μ. χτίζει η MAD στην πολύβουη πρωτεύουσα της επαρχίας Γιανγκτσού, που θα περιλαμβάνει διαμερίσματα, γραφεία, ξενοδοχεία και καταστήματα. Ως Nanjing Zendai Himalayas Center είναι γνωστό και θα λειτουργήσει μέσα στη χρονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!