Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Ο κορονοϊός ταράζει τις διεθνείς αγορές – Βουτιά στις μετοχές
[Newsbeast]: Ο κορονοϊός ταράζει τις διεθνείς αγορές – Βουτιά στις μετοχές

[Newsbeast]: Ο κορονοϊός ταράζει τις διεθνείς αγορές – Βουτιά στις μετοχές

Μεγάλες οι πιέσεις στις εταιρείες ταξιδίων

Βουτιά κατέγραψαν οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές σήμερα καθώς η αναταραχή που προκαλείται στις επιχειρήσεις από την εξάπλωση τουκορονοϊού επιδεινώνεται, αυξάνοντας τους φόβους για παρατεταμένη επιβράδυνση της οικονομίας.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν μεγάλη πτώση, με τις μετοχές των εταιριών ταξιδίων να υφίστανται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 2,4% στις 10:56 ώρα Ελλάδας.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε 2,4%, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,8% και ο γαλλικός CAC 40 κατέγραψε απώλειες 2,4%.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI All-Country World Index, που παρακολουθεί την πορεία των μετοχών σε 47 χώρες, σημείωσε πτώση 0,72%.

Αφού κατέγραψαν τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, οι παγκόσμιες μετοχές -όπως αποτιμώνται από τον δείκτη- καταγράφουν άνοδο 1,7% αυτή την εβδομάδα, καθώς το κλίμα βελτιώθηκε ύστερα από τα μέτρα στήριξης που ανακοινώθηκαν από τους φορείς χάραξης πολιτικής για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του ιού.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) προχώρησε αυτή την εβδομάδα σε απρόσμενη μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης. Η Τράπεζα του Καναδά και η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας (Reserve Bank of Australia) επίσης μείωσαν τα επιτόκια, με τους επενδυτές να αναμένουν και ότι άλλες μεγάλες κεντρικές τράπεζες θα κάνουν το ίδιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!