Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Κορονοϊός: Οι σοβαρές επιπτώσεις σε κρατήσεις και ξενοδοχεία – Τι συμβαίνει στα Βαλκάνια
[Newsbeast]: Κορονοϊός: Οι σοβαρές επιπτώσεις σε κρατήσεις και ξενοδοχεία – Τι συμβαίνει στα Βαλκάνια

[Newsbeast]: Κορονοϊός: Οι σοβαρές επιπτώσεις σε κρατήσεις και ξενοδοχεία – Τι συμβαίνει στα Βαλκάνια

Τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό

Η επέλαση του κορονοϊού δείχνει τα δόντια της καθώς οι επιπτώσεις του ιού αφήνουν το στίγμα τους σε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης δραστηριότητας. Από τις καθημερινές συνήθεις, μέχρι την εργασία τις μετακινήσεις, τα ταξίδια και την παγκόσμια οικονομία.

Ο τουρισμός και τα ταξίδια έχουν ήδη δεχθεί μεγάλο πλήγμα ενώ τους επόμενους μήνες και ενόψει καλοκαιριού, αναμένεται να φανούν ακόμα περισσότερο οι αρνητικές επιπτώσεις της εξάπλωσης του SARS-Cov-2 .

Μετά και το πρώτο επίσημο κρούσμα στην Σερβία, ενός άντρα 43 ετών από την πόλη Σουμπότιτσα, στα σύνορα με την Ουγγαρία, ο οποίος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Βουδαπέστη, ήρθαν και οι πρώτες ακυρώσεις σε κρατήσεις.

Τα ξενοδοχεία στη Σερβία και γενικότερα στην επικράτεια, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα πτώσης του αριθμού των επισκεπτών και κατ’ επέκταση χαμηλότερων κύκλων εργασιών, όπως αναφέρθηκε στο Kopaonik Business Forum για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του Holiday Inn Hotel στο Βελιγράδι Slavica Bogosavljevic, κάθε ξενοδοχείο στη Σερβική πρωτεύουσα παρατηρεί μείωση του κύκλου εργασιών λόγω του κορoνοϊού.

Ο Γενικός Διευθυντής του Intercontinental Hotel Ljubljana, δήλωσε ότι το ξενοδοχείο αντιμετώπισε μείωση του αριθμού επισκέψεων λόγω του ιού, αλλά το σημαντικότερο ήταν να μην υπάρξει πανικός.

Τέλος, ο Γενικός Διευθυντής του Intercontinental Hotel της Σόφιας, Angelo Zuccalà, δήλωσε ότι το ξενοδοχείο λειτούργησε πολύ καλά τον Φεβρουάριο, καλωσορίζοντας πολλούς Ιταλούς τουρίστες, ωστόσο όλα ξαφνικά άλλαξαν προς το χειρότερο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!