Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Κορονοϊός: Πόσο θα αντέξουν οι Έλληνες σε μία κρίση;
[Newsbeast]: Κορονοϊός: Πόσο θα αντέξουν οι Έλληνες σε μία κρίση;

[Newsbeast]: Κορονοϊός: Πόσο θα αντέξουν οι Έλληνες σε μία κρίση;

Σχεδόν ένας στους 10 πολίτες θα μπορούσαν να «φτωχύνουν» σε περίπτωση που για 3 μήνες απείχαν από εισόδημα

Εν αμφιβόλω θέτει η εξάπλωση του επιδημίας του κορονοϊού την ευημερία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, ύστερα από 10 χρόνια πάλης με τα Μνημόνια και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους. Ξυπνώντας μνήμες του 2008 η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και ο πανικός που έχει προκαλέσει παγκοσμίως είναι δεδομένο πως προετοιμάζουν τις χώρες για το χειρότερο σενάριο. Πόσο λοιπόν θα μπορούσαν να κρατήσουν οι Έλληνες σε κρίση και πώς ύστερα από 10 χρόνια Μνημονίων ;

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» σχεδόν έξι στους δέκα Έλληνες θα μπορούσαν να μπουν στην κατηγορία «φτώχεια» σε περίπτωση που για τρεις μήνες απείχαν από εισόδημα, ενώ λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία στοιχεία της έκθεσης «How’ s Life 2020» του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα , στη χώρα μας παρουσιάζονται ανισότητες, αν και τα τελευταία 10 χρόνια έχει βελτιωθεί η ευημερία μεταξύ των μελών του Οργανισμού.

Οι σκανδιναβικές χώρες, οι Κάτω Χώρες, η Νέα Ζηλανδία και η Ελβετία απολαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα ευημερίας και τις χαμηλότερες ανισότητες. Αντίθετα, στα χαμηλά επίπεδα ευημερίας βρίσκονται η Ανατολική Ευρώπη, η Λατινική Αμερική, η Τουρκία και η Ελλάδα, σε κοινωνίες όπου επίσης οι ανισότητες είναι πιο έντονες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!