Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Κορονόϊος: Η παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας μείωσε τις εκπομπές CO2
[Newsbeast]: Κορονόϊος: Η παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας μείωσε τις εκπομπές CO2

[Newsbeast]: Κορονόϊος: Η παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας μείωσε τις εκπομπές CO2


Η επιδημία του ιού Covid-19 , που έχει παραλύσει την οικονομική δραστηριότητα στην Κίνα, είναι πιθανόν ότι έχει μειώσει κατά τουλάχιστον ένα τέταρτο τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που προκαλεί ο ασιατικός γίγαντας και μεγαλύτερος παγκόσμιος ρυπαντής, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα. Όμως, τα αποτελέσματα αυτά δεν θα είναι παρά προσωρινά.

Οι διακοπές του νέου κινεζικού έτους, η έναρξη του οποίου έπεσε φέτος στις 25 Ιανουαρίου, παρατάθηκαν de facto μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Έκτοτε, εξαιτίας της λήψης δραστικών μέτρων αποκλεισμού και περιορισμού της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση της επιδημίας, πολλά εργοστάσια παραμένουν εκτός λειτουργίας ή υπολειτουργούν.

Αποτέλεσμα Η ενεργειακή κατανάλωση και οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου μειώθηκαν κατά 100 εκατομμύρια τόνους σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του περασμένου έτους, σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύθηκε από την ειδικευμένη ιστοσελίδα Carbon Brief.

Κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες (από τις 3 έως τις 16 Φεβρουαρίου), οι εκπομπές του CO2 προσεγγίζουν τα 300 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με την μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA) που εδρεύει στην Φινλανδία.

Κατά τις δύο εβδομάδες που ακολούθησαν πέρυσι τις γιορτές του νέου κινεζικού έτους, η Κίνα είχε εκπέμψει 400 εκατομμύρια τόνους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!