Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Ο κορονοϊός μπορεί να κοστίσει 211 δισ. δολάρια στις οικονομίες Ασίας-Ειρηνικού
[Newsbeast]: Ο κορονοϊός μπορεί να κοστίσει 211 δισ. δολάρια στις οικονομίες Ασίας-Ειρηνικού

[Newsbeast]: Ο κορονοϊός μπορεί να κοστίσει 211 δισ. δολάρια στις οικονομίες Ασίας-Ειρηνικού

Οι προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του φονικού ιού

Ο κοροναϊός θα μπορούσε να κοστίσει 211 δισ. δολάρια στις οικονομίες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού φέτος και να οδηγήσει την ανάπτυξη στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και μια δεκαετία, προειδοποίησε σήμερα ο οίκος S&P Global Ratings, ενώ οι κυβερνήσεις της περιοχής κινητοποιούνται για να αντιμετωπίσουν την επιδημία.

Με βάση το χειρότερο σενάριο, η Κίνα θα μπορούσε να καταγράψει ανάπτυξη κάτω του 3%, ενώ οι οικονομίες της Ιαπωνίας, της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ μπορεί να «φλερτάρουν με την ύφεση», ανέφερε σε έκθεση του ο διεθνής οίκος.

Τη στιγμή που οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να αξιολογήσουν τον οικονομικό αντίκτυπο της επιδημίας που ξεκίνησε από την Κίνα και έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 80 χώρες, ο S&P προβλέπει ανάπτυξη 4,0% για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, έναντι εκτίμησης 4,8% τον Δεκέμβριο. Θα πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση από το 2008, τη χρονιά της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Ο ιός, σύμφωνα με τον οίκο, θα μπορούσε να κοστίσει 211 δισ. δολάρια συνολικά στις οικονομίες της περιοχής.

«Οι προοπτικές για την Ασία-Ειρηνικού σκιάζονται από την παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού », εξήγησε ο οίκος. «Αυτό θα δημιουργήσει εσωτερικά σοκ για την προσφορά και τη ζήτηση στην Ιαπωνία και την Κορέα. Αυτό θα σηματοδοτήσει χαμηλότερη εξωτερική ζήτηση από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη».

Για τις χώρες της περιοχής, ο αντίκτυπος του κορονοϊού είναι διπλός: η εσωτερική κατανάλωση εξασθενεί διότι οι κάτοικοι παραμένουν σπίτι τους και οι εξαγωγές καταγράφουν βουτιά διότι τα εργοστάσια υπολειτουργούν ή κλείνουν εντελώς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!