Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Κορονοϊός: Εξαίρεση στον κανονισμό για τις ώρες οδήγησης στις εθνικές και διεθνείς μεταφορές
[Newsbeast]: Κορονοϊός: Εξαίρεση στον κανονισμό για τις ώρες οδήγησης στις εθνικές και διεθνείς μεταφορές

[Newsbeast]: Κορονοϊός: Εξαίρεση στον κανονισμό για τις ώρες οδήγησης στις εθνικές και διεθνείς μεταφορές

Οι αποφάσεις του υφυπουργού Μεταφορών στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης για την πανδημία

Προσωρινή εξαίρεση στον ευρωπαϊκό κανονισμό για τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης για τους οδηγούς στις εθνικές και διεθνείς μεταφορές με στόχο τον ομαλό ανεφοδιασμό της αγοράς λόγω κορονοϊού , προβλέπει σημερινή απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη .

Στόχος, είναι η εξυπηρέτηση της επείγουσας ανάγκης να εξασφαλισθεί η εύρυθμη τροφοδοσία, όπως επισημαίνεται στην απόφαση, και ως εκ τούτου χορηγείται προσωρινή εξαίρεση από ορισμένες διατάξεις του κανονισμού (ΕΚ) 561/2006 που αφορά στις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης και για όλες τις εθνικές και διεθνείς μεταφορές που πραγματοποιούνται σε ελληνικό έδαφος με φορτηγά οχήματα δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης κάθε εθνικότητας.

Αντίστοιχη εξαίρεση χορηγείται για τις ανωτέρω μεταφορές που διέπονται από την Ευρωπαϊκή Συμφωνία AETR (1970). Η εξαίρεση ισχύει μόνο για χρονικό διάστημα 30 ημερών από την έκδοση της παρούσας και αφορά στις εξής διατάξεις του κανονισμού:

  • Η ημερήσια περίοδος οδήγησης δεν υπερβαίνει τις 11 ώρες (αντί 9 ωρών)
  • Ο εβδομαδιαίος χρόνος οδήγησης δεν υπερβαίνει τις 60 ώρες (αντί 56 ωρών)
  • Μετά από περίοδο οδήγησης πεντέμισι ωρών (αντί τεσσερισήμισι ωρών) ο οδηγός κάνει διάλειμμα 45 τουλάχιστον λεπτών χωρίς διακοπή, εκτός εάν λάβει περίοδο ανάπαυσης.
  • Μειώνεται η κανονική ημερήσια ανάπαυση από 11 σε 9 ώρες.
  • Η περίοδος εβδομαδιαίας ανάπαυσης μπορεί να αρχίζει μετά τα έξι συνεχόμενα εικοσιτετράωρα από το τέλος της προηγούμενης περιόδου εβδομαδιαίας ανάπαυσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!