Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Ο κορονοϊός αναγκάζει το Netflix να μειώσει την ταχύτητα του για να αντέξει το διαδίκτυο
[Newsbeast]: Ο κορονοϊός αναγκάζει το Netflix να μειώσει την ταχύτητα του για να αντέξει το διαδίκτυο

[Newsbeast]: Ο κορονοϊός αναγκάζει το Netflix να μειώσει την ταχύτητα του για να αντέξει το διαδίκτυο

Το κάλεσμα της Κομισιόν προς την πλατφόρμα για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο ίντερνετ

Το Netflix ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τον ρυθμό μεταβίβασης δεδομένων σε όλες τις μεταδόσεις ροής της πλατφόρμας στην Ευρώπη, λόγω κορονοϊού.

Έτσι, λοιπόν, θα μειώσει στην πράξη την κίνηση κατά 25% στα ευρωπαϊκά της δίκτυα, με σκοπό να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικής Αγοράς και Ψηφιακής Πολιτικής, Τιερί Μπρετόν και του διευθύνοντος συμβούλου της Netflix, Ριντ Χάστινγκς.

Ο Μπρετόν είχε προτρέψει χθες την πλατφόρμα συνεχούς ροής βίντεο να χαμηλώσει την ποιότητα ανάλυσης των βίντεο της για να αποφευχθεί η συμφόρηση στο διαδίκτυο.

Το κάλεσμα της Κομισιόν

Η Κομισιόν, λόγω της αυξημένης πίεσης στο δίκτυο λόγω της κρίσης του κορονοϊού, καλεί πλατφόρμες όπως το Netflix να χαμηλώσουν την ανάλυση των προγραμμάτων τους.

Τα μέτρα αποφυγής των κοινωνικών επαφών, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ στην Ευρώπη με στόχο τον περιορισμό του κορονοϊού , έχουν αυξήσει ήδη σημαντικά τη ζήτηση για διαδικτυακή χωρητικότητα εξαιτίας των αυξημένων αναγκών τηλεργασίας, εκπαίδευσης εξ αποστάσεως και ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας.

Η αύξηση αυτή μπορεί να θέσει τα δίκτυα υπό πίεση, τη στιγμή μάλιστα που είναι αναγκαίο να λειτουργούν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο λόγω των έκτακτων αναγκών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!