Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει προωθήσει Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων
[Newsbeast]: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει προωθήσει Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων

[Newsbeast]: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση έχει προωθήσει Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων

«Σχεδιάζουμε μια Ελλάδα ανάπτυξης και ευημερίας» το μήνυμα του πρωθυπουργού

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη , που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής για την ελληνική οικονομία.

Την παρουσίαση έκαναν ο νομπελίστας οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης, που έχει αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής για την Αναπτυξιακή Στρατηγική, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής, Νίκος Βέττας, καθώς και ο καθηγητής του London School of Economics, Δημήτρης Βαγιανός.

Στόχος της Επιτροπής είναι να καταθέσει συστάσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για τους στρατηγικούς άξονες, στους οποίους πρέπει να κινηθεί μεσομακροπρόθεσμα η ελληνική οικονομία, ώστε η Ελλάδα να γίνει συγκρίσιμη με τις πιο πετυχημένες μικρές οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ολλανδία, η Αυστρία και η Δανία.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω που αναλάβατε αυτή την πρωτοβουλία μαζί με έγκριτους οικονομολόγους από την Ελλάδα, από το εξωτερικό, να μας βοηθήσετε στην εκπόνηση ενός μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της χώρας. Είναι μία εγγύηση για τη μακροπρόθεσμη ευημερία όλων των πολιτών της», ανέφερε στην έναρξη της συνεδρίασης ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Αν και βγαίνουμε από την κρίση, νομίζω ότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτήν. Συνεπώς ένα στρατηγικό πρόγραμμα για την εθνική οικονομία, συμβατό με την απαραίτητη ανάγκη να προστατεύσουμε το περιβάλλον μας, μπορεί να θεραπεύσει παλιά διαρθρωτικά προβλήματα για τα οποία έχουμε μιλήσει πολλές φορές και στο παρελθόν: Το υψηλό δημόσιο χρέος, το οποίο εξακολουθεί να ταλαιπωρεί την ελληνική οικονομία, θεσμική καχεξία, σχετικά χαμηλή παραγωγικότητα, περιορισμένη δυνατότητα χρηματοδότησης επενδύσεων -δημόσιων και ιδιωτικών- αρνητική αποταμίευση αλλά και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα είχαμε μία αναποτελεσματική κοινωνική στόχευση προς τους πραγματικά ευάλωτους».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στο Μαξίμου ότι αυτές είναι μακροπρόθεσμες προκλήσεις και πως δεν πρόκειται για ζητήματα που λύνονται με.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!