Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Κυριάκος Μητσοτάκης για Προσφυγικό: Δεν θα ανεχτούμε καμία παράνομη είσοδο στην Ελλάδα
[Newsbeast]: Κυριάκος Μητσοτάκης για Προσφυγικό: Δεν θα ανεχτούμε καμία παράνομη είσοδο στην Ελλάδα

[Newsbeast]: Κυριάκος Μητσοτάκης για Προσφυγικό: Δεν θα ανεχτούμε καμία παράνομη είσοδο στην Ελλάδα

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στο twitter για τη συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία

Με μία ανάρτηση στο twitter στα αγγλικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ένα σαφές σκληρό μήνυμα όσον αφορά στο προσφυγικό, δηλώνοντας ότι δεν θα γίνει ανεκτή καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα και αφήνοντας αιχμές.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

«Σημαντικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχουν συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα και έχουν επιχειρήσει να εισέλθουν στη χώρα παράνομα. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Δεν θα γίνει ανεκτή καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα. Αυξάνουμε την ασφάλεια των συνόρων μας» έγραψε ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα δε φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στη Συρία και δε θα υποστεί τις συνέπειες αποφάσεων που έχουν λάβει άλλοι. Έχω ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση».

«Πλήρης αποτροπή» και σφράγισμα σε κάθε «παράνομη είσοδο» – Σε επιφυλακή στα σύνορα στρατός και ΕΛΑΣ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πρόκειται όπως είχε αποφασιστεί κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους δημάρχους των νησιών να επισκεφθεί τη Σάμο, ενδεχομένως και μέσα στο Σαββατοκύριακο, νωρίτερα σήμερα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία συζητήθηκε η κατάσταση στην Τουρκία , οι κινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά σύνορα και ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε την καγκελάριο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!