Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Καμπάνια και τουρισμός σε στιλ 90s για να περιοριστούν οι απώλειες του κορονοϊού

[Newsbeast]: Καμπάνια και τουρισμός σε στιλ 90s για να περιοριστούν οι απώλειες του κορονοϊού

Αίτημα των επαγγελματιών στις παραλίες για περισσότερο χώρο

Περισσότερο χώρο για τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες σε ταβέρνες και beach bar ζητούν οι επαγγελματίες του χώρου, με τη Χαλκιδική να επιτρέπει κάτι τέτοιο, χάρη στα πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμών που διαθέτει. Ωστόσο, δεν είναι παντού το ίδιο και είναι δεδομένο ότι αυτή η χρονιά θα φέρει χασούρα, εξαιτίας των συνεπειών που έχει δημιουργήσει ο κορονοϊος .

Οι περίπου 2.500 επαγγελματίες είναι προβληματισμένοι και πολλοί πιθανόν να μην ανοίξουν καν τις επιχειρήσεις τους, καθώς η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα, όπως επισημαίνει μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης.

«Τα μέτρα που επιβάλλουν αποστάσεις μεταξύ ξαπλώστρας, τραπεζιών κτλ, δεν δίνουν στον επαγγελματία, όπως είναι φυσικό, τη δυνατότητα να διαθέτει τον ίδιο αριθμό με πέρσι τραπεζοκαθίσματα ή ξαπλώστρες. Αυτό και σε συνδυασμό με τον αριθμό των ξένων τουριστών που αναμένεται αρκετά περιορισμένος, θα μειώσουν κατά πολύ τα έσοδα», σημειώνει. Την ίδια ώρα, η σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει ουσιαστικά τον Ιούλιο, «άρα το πλήγμα είναι πολλαπλό», προσθέτει.

«Για το λόγο αυτό», λέει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, «θα πρέπει η Πολιτεία και οι δήμοι, να διευκολύνουν τις επιχειρήσεις που θα αποφασίσουν να λειτουργήσουν και να τους παράσχουν, όπου αυτό είναι εφικτό, μεγαλύτερο χώρο να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες, ακόμη και στο ήμισυ κάποιων παραλιακών δρόμων για να τους διευκολύνουν και ταυτόχρονα να διαμορφωθούν οι συνθήκες που θα κάνουν τον κόσμο να νοιώθει ασφαλής τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις».

«Άλλωστε, στη χώρα μας, με τα χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμών και ειδικά στη Χαλκιδική , δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα να βρεθεί επιπλέον χώρος, για αυτήν τη σεζόν, που η κατάσταση είναι δύσκολη», εξηγεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!