Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Καλαφάτης: «Η Ευρώπη καλύπτει σήμερα με εμπιστοσύνη την Πατρίδα μας»
[Newsbeast]: Καλαφάτης: «Η Ευρώπη καλύπτει σήμερα με εμπιστοσύνη την Πατρίδα μας»

[Newsbeast]: Καλαφάτης: «Η Ευρώπη καλύπτει σήμερα με εμπιστοσύνη την Πατρίδα μας»

«Η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πλέον σαν μαύρο πρόβατο»

Θετικά αξιολογεί τα πρώτα μέτρα που πήρε η ΕΕ ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης , Γενικός Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται πλέον σαν μαύρο πρόβατο, αλλά απολαμβάνει σημαντικές διευκολύνσεις.

Ωστόσο τονίζει την ανάγκη «η Ευρώπη να γίνει Προμηθέας και όχι Επιμηθέας. Ότι δεν αρκεί το ποτήρι να είναι μισογεμάτο. Επιβάλλεται να ξεχειλίσει».

Σε άρθρο του σημειώνει:

Έβαλαν μαύρες πλερέζες όσοι προσδοκούσαν πως, στην πιο δύσκολη ώρα της πορείας της, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αλληλοσπαρασσόταν, θα συγκρουόταν και θα κατάρρεε. Ο συμβιβασμός που επήλθε στο Eurogroup, ακύρωσε τις προσδοκίες τους. Εξίσου αλήθεια, όμως, είναι πως δεν ενθουσίασε όσους πιστεύουμε στην ευρωπαϊκή ιδέα και τις αρχές στις οποίες στηρίζεται το κοινό οικοδόμημα. Δεν είδαμε τις ευρωπαϊκές ηγεσίες να διαμορφώνουν κοινές πολιτικές απέναντι στην κοινή και πρωτόγνωρη μάστιγα της πανδημίας. Ούτε. να βγαίνουν δυναμικά μπροστά από τις εξελίξεις. Ούτε να αποφασίζουν μέτρα για την επανεκκίνηση των αδρανοποιημένων οικονομιών. Για το μείζον αυτό ζήτημα, δεν μπόρεσαν να βάλουν στο κείμενο της απόφασης του Eurogroup παρά μόνο λίγες λέξεις: «Ταμείο ανάκαμψης, με καινοτόμα χρηματοοικονομικά εργαλεία».

Προφανώς θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα εάν έλειπαν κι αυτές οι λίγες λέξεις. Προφανώς θα ήταν ακόμη χειρότερα εάν δεν αποφασιζόταν το πακέτο των 540 δις ευρώ και η Ευρώπη έστελνε μήνυμα διχοστασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!