Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Newsbeast]: John Psathas: No Man’s Land
[Newsbeast]: John Psathas: No Man’s Land

[Newsbeast]: John Psathas: No Man’s Land

Σάββατο14 Mαρτίου 2020 στις 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αν γινόταν να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να πούμε σε όσους βρίσκονταν στα πεδία των μαχών «μαντέψτε τι θα συμβεί εδώ ακριβώς που στέκεστε σε εκατό χρόνια από τώρα», θα μας πίστευαν; Αν πούμε τo ίδιo στους μαχητές των τωρινών συρράξεων, θα μας πιστέψουν; (…) Διεξάγουμε πολέμους ενάντια στο είδος μας. Κι όμως, ακόμα και στις χειρότερες στιγμές μας, η ανθρωπιά και η ενσυναίσθηση δεν χάνονται. Η ιστορία που αφηγούμαι μουσικά καταλήγει σε χειρονομίες ευγένειας: «εχθροί» προσφέρουν ο ένας στον άλλον νερό, τσιγάρα, έναν ώμο για να γείρουν· καταλήγει –κι αυτό είναι το απίστευτο– στην πιο περίεργη και επικίνδυνη εφεύρεση του ανθρώπινου μυαλού, στο μέρος που καλείται «ουδέτερη ζώνη».

Γιάννης Ψαθάς

Tο καινοτόμο έργο No Man’s Land (Ουδέτερη ζώνη) του JohnPsathas (Γιάννη Ψαθά) αποτελεί έναν βαθιά συγκινητικό, σύγχρονο ύμνο για την ειρήνη που γεφυρώνει γενεές, κουλτούρες και πεποιθήσεις και αναφέρεται στις καταστροφικές επιπτώσεις και το μάταιο του πολέμου. Το «ζωντανό κινηματογραφικό κοντσέρτο» παραγγέλθηκε στον διεθνώς αναγνωρισμένο συνθέτη της ελληνικής Διασποράς και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016 στους Εορτασμούς της Νέας Ζηλανδίας για το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο πρωτότυπο πρότζεκτ πολυμέσων του βραβευμένου δημιουργού, το οποίο έχει διάρκεια 80 λεπτά και αποτελείται από 6 μέρη, ένα εικονικό διεθνές ensemble από 150 μουσικούς συνδυάζεται μέσω κινηματογραφικής οθόνης με 7 σολίστ που παίζουν ζωντανά επί σκηνής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!