Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Ο οίκος ZOLOTAS ανακοινώνει την διάκριση του αρχιτεχνίτη Χαράλαμπου Γεωργιόπουλο ως Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων
[Newsbeast]: Ο οίκος ZOLOTAS ανακοινώνει την διάκριση του αρχιτεχνίτη Χαράλαμπου Γεωργιόπουλο ως Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων

[Newsbeast]: Ο οίκος ZOLOTAS ανακοινώνει την διάκριση του αρχιτεχνίτη Χαράλαμπου Γεωργιόπουλο ως Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων

Η βράβευση έγινε από τον υπουργό πολιτισμού της Γαλλίας κύριος Franck Riester

Την Τρίτη 25 Φεβρουάριου, ο υπουργός πολιτισμού της Γαλλίας κύριος Franck Riester βράβευσε τον κο Γεωργιόπουλο με τον τίτλο του Ιππότη των τεχνών και των γραμμάτων.

Για περισσότερα από 40 χρόνια ο κος Γεωργιόπουλος δημιουργεί μερικά από τα πιο εμβληματικά χειροποίητα κοσμήματα του ιστορικού Οίκου ZOLOTAS στην Αθηνά, δίνοντας ζωή, με την δεξιοτεχνία του, στα σχέδια ταλαντούχων σχεδιαστών του Οίκου. Με πορεία που ξεκινά από το 1975, αποκτά πολύ γρήγορα την γνώση των αρχαίων ελληνικών τεχνικών που μεταδίδονται στα εργαστήρια του Ζολώτα από το 1895. Έξυπνος, εργατικός , ταλαντούχος αλλά ταπεινός, αναλαμβάνει πολύ σύντομα την θέση του «αρχιμάστορά»!

Από το 2009, συμβουλεύει τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Οίκου Γ.Παπαλέξη σε θέματα καινοτόμων διαδικασιών παραγωγής και συμβάλλει στην μετάδοση των παραδοσιακών τεχνικών της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας, όπως η σφυρηλάτηση, η συρματερή και η κοκκίδωση, στους νεότερους τεχνίτες του εργαστήριου.

Με αυτήν την διάκριση, ο Γάλλος υπουργός τίμησε τον Χ.Γ. και άλλους εννέα τεχνίτες, για την συνεισφορά τους στην πολιτιστική κληρονομιά και την αφοσίωση τους στην μετάδοση των παραδοσιακών τεχνογνωσιών.

Από το 2006, το Comité Colbert, ο ιστορικός σύνδεσμος των διεθνών φημισμένων luxury brands, μέλος του οποίου είναι ο Οίκος ZOLOTAS , σε συνεργασία με το υπουργείο πολιτισμού θέσπισαν αυτή τη διάκριση ώστε να τιμήσουν τα εξειδικευμένα επαγγέλματα τέχνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!